loading…

Husa care încarcă telefonul mobil cu energie regenerabilă, fără să mai fie nevoie de curent electric de la o priză, va fi disponibilă pe piață, cel mai probabil, din toamna acestui an, a declarat pentru Agerpres, inventatorul acesteia, Răzvan Mărcuș.

Denumită ArKase, invenția tânărului inginer din județul Hunedoara a fost medaliată cu aur la ediția din acest an a Salonului internațional de inventică EuroInvent Iași (20-21 mai) și cu Premiul special al Fundației ‘Dan Voiculescu’.

‘Foarte multă lume m-a întrebat, în cadrul salonului de inventică de la Iași, de unde se poate cumpăra această husă și la ce preț. Cred că o să apară în toamnă. Sunt în discuții cu un grup de potențiali investitori. Prețul acestei huse va fi undeva la 150 de euro, similar cu cel al bateriilor simple, reîncărcabile, bune din punct de vedere calitativ’, a apreciat Răzvan Mărcuș.

Husa care poate încărca telefoanele inteligente doar prin simpla utilizare a acesteia funcționează pe baza unor principii ale fizicii aplicate în practică de inventatorul acesteia. Acesta a explicat că husa captează și transformă în energie electrică semnalele GPS, wi-fi, undele radio, zgomotul, mișcarea, energia fotovoltaică și chiar temperatura palmei utilizatorului. Energia pe care o produce este suficientă pentru funcționarea unui telefon mobil, a unei tablete sau a altor gadget-uri moderne.

În prezent, inventatorul husei studiază posibilitatea prin care grosimea acesteia poate fi redusă de la 8 mm, la circa 3 mm, ceea ce i-ar aduce un plus de confort în utilizare.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/husa-care-incarca-telefonul-mobil-fara-o-priza-premiata-la-euroinvent-ar-putea-fi-pe-piata-in-toamna-23632.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/husa-care-incarca-telefonul-mobil-fara-o-priza-premiata-la-euroinvent-ar-putea-fi-pe-piata-in-toamna-23632-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv