Valentino Rossi a reușit cel mai bun timp al sesiunii de calificări de la Mugello și va lua startul din pole position în cursa care va avea loc mâine, de la ora 15:00, acesta fiind al doilea pole position consecutiv pentru pilotul italian de la Yamaha, după cel din Marele Premiu al Spaniei.

Veteranul italian de la Yamaha Racing a reușit un tur aproape de perfecțiune la Mugello, în fața unui număr uriaș de suporteri italieni, și a oprit cronometrul la 1:46.504. A fost cea mai bună prestație a lui Valentino Rossi într-un weekend care nu a fost strălucit în precedentele patru sesiuni de antrenamente libere. Valentino Rossi va pleca din pole position în fața lui Maverick Vinales, viitorul său coleg de la Yamaha, cel care a reușit un timp cu 94 de miimi de secundă mai slab. Prima linie la Mugello va fi completată de italianul Andrea Iannone. Acesta din urmă, viitor pilot Suzuki din 2017, a părut să fie principalul favorit pentru un timp-record în calificări după un weekend foarte, foarte rapid.

”Sunt foarte, foarte fericit pentru că aici aici m-am chinuit mult anul trecut. M-am simțit bine în această zi începând de dimineață, în antrenamente, dar în calificări a fost cu totul și cu totul altceva. Pole-ul e important pentru mine, dar și pentru tot publicul de aici de la Mugello. Vreau un rezultat bun în cursă pentru ei”,a declarat Valentino Rossi la sfârșitul calificărilor.

Liderul clasamentului general este spaniolul Jorge Lorenzo, cu 90 puncte și va lua startul de pe locul cinci în Marele Premiu al Italiei. Pe locul secund la general este Marc Marquez, cu 85 de puncte, iar Valentino Rossi încheie podiumul, cu 78 de puncte.

Marele Premiu al Italiei de la Mugello se va desfășura, duminică, 22 mai, de la ora 15:00.

rootstireaActualitate/Esential
Valentino Rossi a reușit cel mai bun timp al sesiunii de calificări de la Mugello și va lua startul din pole position în cursa care va avea loc mâine, de la ora 15:00, acesta fiind al doilea pole position consecutiv pentru pilotul italian de la Yamaha, după cel din...

Preluat de la romania ntv