CSM București a învins, scor 32-24, pe HCM Roman, în final Cupei României la handbal feminin, iar echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a reușit câștigarea campionatului, Cupei României și Ligii Campionilor.

CSM București nu a avut probleme decât în prima repriză a confruntării cu HCM Roman, din finala Cupei României. În debutul partidei, romașcancele au condus și cu 3 goluri diferență, scor 4-1. Campioana României a intrat mai greu în meciul cu echipa lui Florentin Pera, la fel ca și în partida cu HCM Baia Mare în semifinale. Valoarea celor două loturi a început însă să-și spună cuvântul destul de repede, iar CSM București a preluat conducerea în minutul 13 (scor 7-6). Portarul ucrainean Timoshenkova a avut câteva intervenții, astfel că HCM Roman a reușit să rămână aproape de adversar până la pauză, 15-13.

Jocul s-a dezechilibrat imediat după pauză, când formația bucureșteană a marcat patru goluri consecutive (scor 19-13, min. 36). HCM Roman a avut prima reacție cu gol în partea secundă în minutul 38, mult prea târziu pentru a mai emite pretenții. Finala Cupei României a curs până în minutul 60 într-o singură direcție, echipa lui Kim Rsamussen câștigând la o diferență conformă cu realitatea, scor 32-24. Ambele echipe jubilează însă la final. CSM București a realizat o triplă istorică la sfârșitul acestui sezon, în timp ce HCM Roman a obținut pentru al treilea an consecutiv dreptul de a evolua în cupele europene.

Pentru Kim Rasmussen și jucătoarele Fisker, Pessoa și Vetkova finala Cupei României a fost ultima în tabăra CSM București. În ceea ce o privește pe Ana Paula Rodrigues, oficialii clubului încearcă pastrarea braziliencei, chiar dacă aceasta a semnat cu formația daneză Odense.

În finala mică a turneului Final Four al Cupei României, care s-a disputat la Cluj, HCM Baia Mare a învins, scor 34-25, pe Dunărea Brăila.

CSM București: Gullden 5, Rodrigues 5, Vărzaru 6, Brădeanu 2, Fisker 3, Vetkova 2, Torstensson 1, Jorgensen 5, Martin 2, Nicula 1

HCM Roman: Stoleru 5, Chitacu 1, Glybko 11, Iuganu 2, Agrigoroaie 1, Vartic 2, Tomescu 1, Cilici 1

rootstireaActualitate/Esential
CSM București a învins, scor 32-24, pe HCM Roman, în final Cupei României la handbal feminin, iar echipa antrenată de danezul Kim Rasmussen a reușit câștigarea campionatului, Cupei României și Ligii Campionilor. CSM București nu a avut probleme decât în prima repriză a confruntării cu HCM Roman, din finala Cupei...

Preluat de la romania ntv