Autor:
Dodo Romniceanu
| sâmbătă, 21 mai 2016 | 0 Comentarii
| 8 Vizualizari

Au fost alerte de fum la bordul zborului 804 EgyptAir cu câteva minute înainte de a se prăbuși în Mediterană

La bordul avionului EgyptAir prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană ar fi fost detectat fum, potrivit datelor publicate de „The Aviation Herald”, website al industriei aeronautice.

Fumul ar fi fost detectat în toaleta de lângă cabina piloților, în cabina piloților și în sistemul electronic al avionului, arată The Aviation Herlad care citează datele oferite de Aircraft Communications Addressing and Reporting System (ACARS), sistem de monitorizare a comunicațiilor aviatice, care a receptat aceste elemente din trei surse independente.

După aproximativ trei minute, au fost date două semnale că două sisteme nu mai funcționează, iar la scurt timp aparatul s-a prăbușit. Zborul MC804 venea de la Paris și ai fi trebuit să ajung la Cairo, cu 66 de persoane la bord.

“Suntem la curent cu aceste informații apărute în presă. În acest stadiu, nu le pot nici confirma, nici nega”, a declarat pentru France Presse un responsabil al Ministerului egiptean al Aviației Civile.

Unul dintre aceste mesaje menționează că “un fum intens a declanșat alarmele în partea din față a aparatului, unde sunt situate părțile sale vitale, panoul electronic de bord”, potrivit Wall Street Journal, citând surse apropiate anchetei neidentificate.

“Mesajele de eroare durează aproximativ două minute, alertând echipajul cu privire la fumul detectat în toalete și un compartiment” amplasat sub podeaua carlingii avionului, potrivit WSJ.

“Acest compartiment conține o parte esențială a calculatorului de control al zborului” aparatului care, potrivit mesajelor, s-a “defectat”, a adăugat cotidianul, menționând că aceste indicii “nu sunt suficiente pentru a stabili dacă avionul a fost victima unei bombe sau a altor cauze inexplicabile”.

“Au fost alerte de fum la bordul zborului 804 EgyptAir cu câteva minute înainte de a se prăbuși în Marea Mediterană”, a declarat la rândul său canalul CNN, indicând că a obținut informațiile dintr-o captură de ecran furnizată de o sursă egipteană.

CNN a precizat că aceste mesaje de alertă au fost trimise “prin intermediul sistemului ACARS (Aircraft Communications Addressing and Reporting System)”, care permite schimbul de informații între un avion în zbor și centrul operațional al companiei aeriene.

Cu toate acestea, un oficial american a caracterizat informația canalului CNN drept un zvon neconfirmat, notează Reuters.

Scaune de avion și valize au fost recuperate vineri în largul coastelor egiptene. Circumstanțele prăbușirii aparatului ce lega Parisul de Cairo rămân încă inexplicabile.

Primul mesaj a fost primit, joi, la ora locală 02.26 (00:26 GMT) și indica faptul că în toaleta Airbusului A320 a fost detectat fum.

Mesajele primite de ACARS:

00:26Z 3044 ANTI ICE R WINDOW

00:26Z 561200 R SLIDING WINDOW SENSOR

00:26Z 2600 SMOKE LAVATORY SMOKE

00:27Z 2600 AVIONICS SMOKE

00:28Z 561100 R FIXED WINDOW SENSOR

00:29Z 2200 AUTO FLT FCU 2 FAULT

00:29Z 2700 F/CTL SEC 3 FAULT

Tag-uri:
EgyptAir, avion Mediterana, avion prabusit Metiderana, avion EgyptAir, zborul MC804, ACARS, Cairo Paris, Paris Cairo, zborul Paris Cairo, minister egiptean, mister zbor MC804

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/egyptair-crash-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/egyptair-crash-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialInternaţional
Autor: Dodo Romniceanu | sâmbătă, 21 mai 2016 | 0 Comentarii | 8 Vizualizari Au fost alerte de fum la bordul zborului...

Preluat de la EVZ