loading…

Guvernul mexican a aprobat extrădarea traficantului de droguri Joaquin “El Chapo” Guzman în Statele Unite, unde urmează să fie judecat pentru o serie de fapte, inclusiv trafic de droguri și crimă, informează Deutsche Welle, citând un comunicat al Ministerului de Externe din Mexic.

Procesul de extrădare a lui Joaquin Guzman, liderul unui important cartel de droguri din Mexic, a început în prima parte a acestei luni, când un judecător din Ciudad de Mexico a aprobat cererea de extrădare lui Guzman pentru a fi judecat în California. Săptămâna trecută, o instanță a aprobat o a doua cerere de extrădare către SUA, pe baza unui proces deschis la un tribunal federal în statul american Texas. Ministerul de Externe a declarat la momentul respectiv că o decizie în acest caz va fi în scurt timp anunțată.

Avocații lui Guzman declară că vor face recurs împotriva deciziei, ceea ce înseamnă că procedura de extrădare ar putea tergiversa timp de luni întregi.

Traficantul a fost prins în luna ianuarie a acestui an, la șase luni după ce a evadat printr-un tunel dintr-o închisoare de maximă securitate.

Ministerul de externe al Mexicului a mai anunțat că autoritățile americane au garantat că Joaquin Guzman nu va fi condamnat la moarte în cazul în care extrădarea are loc, informează agenția de știri Reuters.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/traficantul-el-chapo-guzman-va-fi-extradat-in-sua-si-judecat-pentru-crima-si-trafic-de-droguri-23604.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/traficantul-el-chapo-guzman-va-fi-extradat-in-sua-si-judecat-pentru-crima-si-trafic-de-droguri-23604-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv