Autor:
Carmen Anghel
| sâmbătă, 21 mai 2016 | 0 Comentarii
| 3 Vizualizari

Copiii se împrietenesc cu polițistul și… învață reglile de plăcere


După succesul înregistrat cu volumul „Flash-uri din sens opus”, polițisul brașovean Marian Godină revine în atenția cititorilor, de această dată adresându-se celor mici și dornici de a afla ce înseamnă această meserie și care sunt regulile de circulație.

Curtea Veche Publishing pregătește o nouă carte semnată de carismaticul om al legii, „În misiune cu Marian”, volum ce cuprinde o serie de povestiri simpatice pentru copii, ilustrate cu imagini sugestive și atractive.

„În misiune cu Marian. Eu nu-s pitic, am ghiozdanul mare!” îi va ajuta pe micuți să își contureze o percepție corectă despre meseria de polițist rutier, prezentându-l pe acesta drept prietenul tuturor, cu precădere al copiilor.

Personajele principale ale cărții sunt agentul de circulație Marian, dar și Luca, un băiețel de șase ani pasionat de meseria de polițist. Cei doi se împrietenesc, iar Luca află de la Marian ce responsabilități are un polițist de circulație, ce este mașina de poliție, de ce trebuie să purtăm centura de siguranță, ce înseamnă 112 și multe alte informații utile.

Fiindcă toate acestea sunt explicate pe înțelesul băiețelului, Marian și micul său prieten îndeplinesc o misiune specială, iar la finalul cărții, micii cititori descoperă alături de Luca un lucru important, acela că polițistul este prietenul copiilor, care îi poate ajuta oricând dau de greu.

Despre motivele care au stat în spatele cărții în curs de apariție la Curtea Veche Publishing, Marian Godină scrie pe pagina sa de Facebook:

Metodele de educare a copiilor sunt destul de învechite. Nu știu câtă eficiență mai are în ziua de azi o listă de reguli de genul „Nu bate mingea pe stradă, Nu traversa prin loc nepermis, Nu traversa prin fața sau prin spatele autobuzului oprit”, mai ales dacă nu sunt ambalate într-un mod captivant pentru copii care să-i facă să nu le perceapă ca pe niște porunci, ci ca pe niște povestiri interesante. 

Am legat o prietenie frumoasă cu Luca, băiețelul isteț care mi-a repetat mereu că nu-i pitic, are ghiozdanul mare și astfel el s-a ales cu o educație temeinică în domeniul circulației, în timp ce eu a trebuit să-i promit că voi scrie o carte ce îl va avea chiar pe el personaj principal, alături de mine. M-a mai pus să-i promit ceva: că nu voi mai fuma. Așa că iată-mă acum, nefumător și în postura de a vă invita ca împreună cu copiii dumneavoastră să-l cunoașteți pe simpaticul Luca, iar împreună cu Luca să intrați în mașina de poliție, să aflați reguli de circulație folositoare copiilor, dar și adulților. (…) ATENȚIE: Cartea nu este recomandată părinților care au obiceiul să circule fără centură, pentru că nu vor mai putea face asta după ce le-o vor citi copiilor, aceștia preferând ca tati să aibă bani de jucării, nu de dat pe amenzi.

Prima carte a lui Marian Godină, „Flash-uri din sens opus”, apărută tot la Curtea Veche Publishing, a devenit un bestseller încă înainte de a apărea fizic pe piață, în total înregistrând vânzări de peste 40.000 exemplare.

Tag-uri:
Marian Godină, misiune, copii, circulație, apariție, responsabilități, Luca, pasionat, Flash-uri

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/in-misiune-cu-marian-coperta-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/in-misiune-cu-marian-coperta-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialTimp liber
Autor: Carmen Anghel | sâmbătă, 21 mai 2016 | 0 Comentarii | 3 Vizualizari Copiii se împrietenesc cu polițistul și... învață reglile...

Preluat de la EVZ