loading…

Foștii șefi ai Regiei Autonome pentru Activități Nucleare (RAAN) din Drobeta Turnu Severin, acuzați că au prejudiciat regia cu 23,5 milioane lei, rămân sub control judiciar, decizia Curții de Apel Craiova fiind definitivă.

Curtea de Apel Craiova a respins contestația procurorilor, dar și pe cele depuse de Adrian Cătălin Olaru, fostul director general al RAAN și Dulcea Gheorghe, fost director al Direcției economico-financiară a regiei, făcută la decizia Tribunalului Mehedinți, care i-a plasat sub control judiciar pentru 60 de zile, în dosarul în care aceștia sunt acuzați de abuz în serviciu și delapidare.

Decizia Curții de Apel Craiova este definitivă.

Respinge contestațiile Parchetului și inculpaților Olaru Adrian Cătălin și Dulcea Gheorghe, ca nefondate. Obligă fiecare dintre inculpații Olaru Adrian Cătălin și Dulcea Gheorghe la plata sumei de 70 lei cheltuieli judiciare către stat. Cheltuielile judiciare ocazionate de contestația Parchetului rămân în sarcina statului, din care suma de 130 lei onorariu avocat oficiu al inculpatului Constantin Silviu Gheorghe va fi virată din fondurile Ministerului de Justiție în contul Baroului Dolj. Definitivă”, se arată în soluția instanței.

Regia Autonomă pentru Activități Nucleare a intrat în insolvență în anul 2013, întrucât ajunsese în incapacitate de plată. În februarie, Tribunalul Mehedinți a dispus intrarea în faliment a RAAN, însă Curtea de Apel Craiova a suspendat decicizia instanței mehedințene.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/control-judiciar-pentru-fostii-sefi-ai-regiei-autonome-pentru-activitati-nucleare-drobeta-23590.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/control-judiciar-pentru-fostii-sefi-ai-regiei-autonome-pentru-activitati-nucleare-drobeta-23590-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv