loading…

Polițiștii de frontieră români, aflați în Grecia, au desfășurat alte două operațiuni în cadrul cărora au salvat 98 de persoane, printre care și 21 de copii, cel mai mic având numai câteva luni, care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee, potrivit unui comunicat al Poliției de Frontieră.

“În data de 18 aprilie 2016, nava MAI 1104, aflată în misiune de supraveghere a frontierelor externe ale Uniunii Europene, în cadrul Operațiunii Maritime Comune „Poseidon Rapid Intervention”, coordonată de Agenția Frontex, a fost solicitată să intervină pentru salvarea mai multor persoane care se aflau în pericol de înec în apele Mării Egee”, potrivit unui comunicat de presă transmis astăzi de către Poliția de Frontieră.

Polițiștii de frontieră au identificat două ambarcațiuni gonflabile de mici dimensiuni, pe care se aflau zeci de femei și copii.

“La bordul navei Gărzii de Coastă au fost transbordate în total 98 de persoane (21 de copii, 21 de femei și 56 de bărbați), printre care și un copil în vârstă de numai câteva luni. Unul dintre bărbați, care a acuzat probleme de sănătate, a fost preluat, împreună cu soția și cei doi copii ai lor, de o navă portugheză rapidă fiind transportat în cel mai scurt timp la spital. Polițiștii de frontieră români au acordat persoanelor aflate la bordul navei asistență și hrană, după care acestea au fost transportate în siguranță în portul din Chios și predate autorităților elene, pentru efectuarea procedurilor specifice”, se mai arată în comunicat.

Potrivit sursei citate, de la începutul detașării în misiunea Frontex, respectiv martie 2016, nava Poliției de Frontieră Române MAI 1104 a efectuat un număr de 39 de misiuni, fiind implicată în 13 acțiuni de salvare și căutare pe mare.

În total au fost identificate 13 ambarcațiuni gonflabile și au fost salvate 671 persoane aflate în dificultate în Marea Egee, dintre care 189 erau copii, 166 femei și 316 bărbați. Persoanele salvate proveneau din țări ca Siria, Irak, Iran, Afganistan, Eritreea, Palestina etc.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/zeci-de-copii-si-femei-salvate-din-apele-marii-egee-de-politistii-de-frontiera-romani-23543.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/zeci-de-copii-si-femei-salvate-din-apele-marii-egee-de-politistii-de-frontiera-romani-23543-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv