Autor:
Ionel Dancu
| vineri, 20 mai 2016 | 0 Comentarii
| 46 Vizualizari

Liderul Federaţiei Sindicale din Învăţământul Superior Alma Mater, Anton Hadăr, a declarat, vineri, că vor avea loc proteste ale salariaţilor din învăţământ, dacă premierul Dacian Cioloş nu va găsi o soluţie pentru situaţia salarizării din acest domeniu.

Potrivit lui Hadăr, Dacian Cioloş a propus, vineri, la Palatul Victoria, sindicatelor din învăţământ o creştere a salariilor, în medie, cu 10% din august 2017.

“Premierul este cel care ne-a propus această creştere cu 10 procente, argumentând faptul că mai mult nu se poate. Şi când i-am spus să venim mai către vremurile actuale, pentru că au în mână pixul prin care vor concepe bugetul anului următor, a spus că sunt prea multe contracte angajate din anii anteriori încât nu poate să dea mai mult la Educaţie, pentru că se depăşeşte 3% deficitul bugetar. Dacă asta e situaţia, vom analiza şi noi şi vom proceda în consecinţă. Un prim-ministru poate să găsească, a fost chiar o discuţie la ieşirea din sală între mine şi domnia sa şi i-am spus să găsească o soluţie că nu ne arde nici nouă de proteste, dar dacă nu se poate să se găsească mergem înainte pe proteste, n-avem ce face”, a spus Anton Hadăr, după întâlnirea cu premierul Cioloş.

La rândul său, preşedintele Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ, Simion Hăncescu, a spus că FSLI a cerut premierului la întâlnirea de vineri să găsească o soluţie pentru aplicarea acestei Ordonanţe privind salarizarea mai devreme de 1 august 2017.

“Am cerut primului-ministru să găsească o soluţie de a veni cu o aplicare a acestei Ordonanţe mai devreme decât 1 august 2017, pentru că este greu să-i explici unui învăţător care are acum 980 de lei net sau unui profesor cu 1.080 de lei să mai aştepte un an. Vedem dacă până marţi se întâmplă ceva. Oricum (…) nu suntem de acord cu această manieră şi cerem Guvernului (…) să încerce să găsească o soluţie. Altfel, ceea ce am anunţat alaltăieri rămâne în grafic, pe data de 1 iunie va fi un marş de protest de proporţii în Capitală”, a arătat Hăncescu.

Tag-uri:
proteste, salariati, salarii, invatamant, guvern, ciolos

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/14-proteste-fsli-rzv-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/14-proteste-fsli-rzv-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Ionel Dancu | vineri, 20 mai 2016 | 0 Comentarii | 46 Vizualizari Liderul Federaţiei Sindicale din Învăţământul Superior Alma...

Preluat de la EVZ