loading…

Controalele făcute la școli din toată țara, în perioada februarie-aprilie, au scos la iveală peste opt mii de deficiențe, doar puțin peste o mie dintre ele fiind remediate până acum, fiind dispuse amenzi de peste un milion de lei, anunță Inspectoratul General pentru Situații de Urgență(IGSU).

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență (IGSU) anunță, astăzi, că au încheiat o serie de verificări dispuse, la începutul lunii februarie, la mai multe școli din țară, pentru prevenire în caz de situații de urgență. Pompierii precizează că au scos la iveală peste opt mii de deficiențe, dând amenzi în valoare de peste un milion de lei.

“În perioada 01 februarie – 30 aprilie 2016, specialiștii în domeniul preventiv au derulat, la nivel național, 1.502 controale de prevenire pe linia situațiilor de urgență, în urma cărora au fost constatate 8.487 deficiențe, 1.636 dintre acestea fiind remediate în timpul acțiunilor de control. De asemenea, pentru neconformitățile identificate în teren au fost aplicate 5.540 sancțiuni contravenționale (5.096 avertismente și 444 amenzi), în cuantum de 1.050.977 lei”, se arată în comunicatul IGSU.

Oficiali din cadrul Inspectoratului au declarat că printre problemele constatate se numără: stingătoare de incendiu care nu erau asigurate, verificate; lipsa iluminatului pentru evacuare; lipsa aparatelor de detectare, semnalizare si alarmare în caz de incendiu; coșuri de fum necurățate, neizolate; sisteme de încălzire cu defecțiuni.

“Am întâlnit situații în care nu era făcută asigurarea condițiilor de evacuare a persoanelor, în cazul producerii situațiilor de urgență, prin căi de evacuare insuficiente, blocate parțial cu mobilier și alte materiale combustibile, nemarcate, placate cu materiale combustibile, cu uși care se deschid în sens invers fluxului de evacuare, glisante, blocate cu grilaje, fără dispositive de autoînchidere”, au mai precizat oficialii din cadrul IGSU.

În comunicatul IGSU se arată totodată că 219.000 de persoane din cadrul unităților de învățământ au fost consiliate cu privire la cum trebuie să se comporte în cazul unor situații de urgență.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/mii-de-nereguli-constatate-de-pompieri-la-controalele-facute-in-scoli-23571.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/mii-de-nereguli-constatate-de-pompieri-la-controalele-facute-in-scoli-23571-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv