loading…

Ministrul francez al Afacerilor Externe și un oficial din cadrul Ministerului Transporturilor au declarat că încă nu există nicio indicație cu privire la cauzele prăbușirii avionului EgyptAir, care efectua o cursă pe ruta Paris-Cairo cu 66 de persoane la bord, relatează Associated Press.

Ministrul francez de Externe, Jean-Marc Ayrault, a declarat azi pentru postul de televiziune France 2 că nu există absolut nicio indicație cu privire la cauzele accidentului aviatic.

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor din Franța, Alain Vidalies, a declarat la rândul său pentru France-Info că “nicio teorie nu este privilegiată” în momentul actual și a făcut apel la prudență.

Un avion al armatei franceze participă la căutările fuselajului. Vidalies a spus că Franța ar putea oferi experți și echipament subacvatic pentru operațiunile de căutare.

Conform unor site-uri afiliate organizației fundamentaliste sunnite Stat Islamic, rețeaua teroristă a revendicat doborârea avionului egiptean prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană. Un pasager irakian s-a aruncat în aer la bordul avionului companiei EgyptAir, a informat agenția AMAQ, afiliată rețelei teroriste Stat Islamic, conform site-ului Newsday247.com.

Informațiile au fost confirmate de surse islamiste citate de Centrul European pentru Studii Strategice și Securitate (ESISC), potrivit publicației Daily Star. Mesajele de revendicare nu au putut fi confirmate din surse independente.

Avionul de pasageri egiptean prăbușit ieri în Marea Mediterană probabil a avut o bombă la bord, au afirmat joi surse din cadrul Administrației Statelor Unite și din cadrul serviciilor de informații americane citate de postul CNN. “Primele indicii par să confirme ipoteza unei bombe”, au declarat oficiali din cadrul Administrației americane.

Probabilitatea unui atac terorist este mai mare decât cea a unei defecțiuni tehnice în cazul avionului de pasageri prăbușit în Marea Mediterană, a afirmat și ministrul egiptean al Aviației civile, Sherif Fatih. “Există o probabilitate mai mare ca avionul să fi fost vizat de un atac terorist decât să fi avut o problemă tehnică”, a declarat Fatih. “Probabil este vorba de un act terorist, deocamdată nu avem certitudini”, a precizat Sherif Fatih.

Prăbușirea avionului de pasageri egiptean în Marea Mediterană probabil a fost rezultatul unui atac terorist, a declarat și Alekasndr Bornikov, directorul Serviciului Federal rus de Securitate (FSB).

Un avion Airbus A320 al companiei EgyptAir care zbura din Paris (Franța) spre Cairo (Egipt), efectuând cursa MS804, s-a prăbușit joi dimineață în Marea Mediterană, în largul insulei elene Karpathos. La bord erau 56 de pasageri și zece membri ai echipajului. Este vorba de 30 de cetățeni egipteni, de 15 francezi și de cetățeni din Marea Britanie, Belgia, Irak, Kuwait, Arabia Saudită, Sudan, Ciad, Portugalia, Algeria și Canada.

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/cauza-prabusirii-avionului-egyptair-nu-este-cunoscuta-sustin-oficiali-francezi-23553.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/cauza-prabusirii-avionului-egyptair-nu-este-cunoscuta-sustin-oficiali-francezi-23553-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
loading... ...

Preluat de la romania ntv