Autor:
Otilia Matei
| joi, 19 mai 2016 | 0 Comentarii
| 96 Vizualizari

Personalul muzeului Auschwitz a făcut o descoperire surprinzătoare în urma unor proceduri de restaurare a obiectelor din colecţia dedicată victimelor din lagărul de concentrare.

Ceea ce părea să fie un simplu proces de investigaţie a stării de conservare a unei căni s-a transformat într-o poveste de senzaţie. În urma proceselor de restaurare a obiectului în cauză, s-a descoperit că acesta avea fund dublu în care erau ascunse un inel şi un colier. 

Cana făcea parte dintre obiectele de care evreii deportaţi la Auschwitz-Birkenau au fost deposedaţi în urma jafurilor executate de soldaţii nazişti. 

Hanna Kubik, curatorul colecției memoriale a afirmat pentru The Telegraph că inelul şi colierul erau învelite într-o bucată de pânză. 

“În timpul lucrărilor de conservare pentru ustensilele de bucătărie din expoziția noastră de bază s-a dovedit că una dintre căni are un fund dublu. Obiectele au fost foarte bine ascunse, iar din cauza trecerii timpului, materialele au suferit o degradare treptată.”

La mai bine de 70 de ani de la eliberarea lagărului de concentrare, încă mai există cazuri în care, obiecte care au aparţinut victimelor au fost descoperite accidental.


“Germanii i-au mințit neîncetat pe evreii deportați pentru exterminare. Ei le spuneau că vor fi relocaţi şi au permis victimelor să ia cu ei un mic bagaj. În acest fel, nemţii erau încrezători că în bagaje vor găsi obiecte de valoare ale familiilor deportate”, a menţionat directorul Muzeului Memorial Auschwitz- Birkenau, Piotr  M. A. Cywiński.

Bijuteriile găsite în cană vor fi expuse chiar în forma în care au fost ascunse de proprietar şi, apoi, descoperite pentru a mai ilustra încă un fragment din ceea ce a fost cea mai mare tragedie a umanităţii, Holocaustul.

Tag-uri:
holocaust, obiect ascuns, ofiteri nazisti, Auschwitz-Birkenau, Hanna Kubik, Piotr M. A. Cywiński, polonia, muzeu, victimele holocaustului, colectie muzeala

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/11_23-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/11_23-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialPanorama
Autor: Otilia Matei | joi, 19 mai 2016 | 0 Comentarii | 96 Vizualizari Personalul muzeului Auschwitz a făcut o descoperire...

Preluat de la EVZ