Autor:
Ionel Dancu
| joi, 19 mai 2016 | 0 Comentarii
| 65 Vizualizari

16-01/ciolos-guvern1-465×390

Consilierul premierului Dacian Cioloş pe probleme de infrastructură, Cătălin Drulă, îi spune şefului Agențiilor de Control și Încasare din CNADNR, Ion Slubschi, într-o discuţie intrată în posesia presei, că dacă PSD e la putere la Transporturi atunci este vina ministrului. Consilierul lui Cioloş spune că premierul este “permanent informat despre nerealizările, inerția și lipsa de reformă” de la CNADNR şi se plânge de condiţiile de muncă.

Potrivit mesajelor schimbate de cei doi, citate de Digi24, Ion Slubschi (IS) îl acuză pe Cătălin Drulă (CD) de faptul că tatăl acestuia deține o funcție de răspundere în cadrul firmei Felix Telecom care a depus o ofertă în cadrul unei licitații organizate de către Compania Națională de Autostrăzi și Drumuri Naționale din România (CNADNR).

Pasaje din conversaţii:

CD: De ce reproduceți la adresa mea niște acuzații care știți că sunt neadevărate?

IS: Ce nu este adevărat? De ce protejaţi grupul infracţional, dovedit în Raportul Corpului de Control al MT (ministerul Transporturilor – n.red.)? Cum să fii cercetat de DNA şi să fii numit/reconfirmat în funcţie? Aţi reformat Compania menţinând sau chiar promovând persoanele ştiute de toată lumea cu ce ilegalităţi se ocupă. Toţi membrii din comisia cu monitorizarea activităţii din aci, unde se află Felix Telecom poll-position, sunt menţinuţi. Deşi am depus dovezi la DG (directorul general – n.red.) despre furturile din agenţii şi nu numai. Întâmplător ştiu datele problemei că m-am bătut pentru acest proiect şi l-am şi iniţiat. La o valoare de trei ori mai mică şi axat pe antifraudă. Şi actualii au făcut proiectul mai scump şi fără antifraudă. În van am atenţionat DG-ul (directorul general – n.red.) şi chiar pe dvs în corespondenţa de aici.

CD: Eu nu sunt domnule director la CNADNR sau ministru al Transporturilor. Toate deciziile le aparţin lor. Eu încerc să ajut proiectele domeniul şi proiectele cu ce pot de aici.

IS: Nu. Dar aveţi dreptul să le cereţi explicații.

CD: Şi le cer, zilnic.

IS: Explicaţii, da? Mă bucur. Primul voi fi să vă apreciez dacă voi afla că le-aţi cerut explicaţii.

CD: Nu veţi fi primul că reproduceţi acuzaţii absolut nefondate…Tata se pensionează, e simplu angajat, nu ar avea niciun avantaj personal dacă s ar câştiga contractul ăla de firma la care lucrează (Felix Telecom – n.red.), nu a fost implicat în licitaţie, iar eu nu am absolut nicio legătură. Şi totuşi preferaţi să scrieţi public altceva…Nu mai căutaţi atât nici dvs nici ceilalţi că nu am nicio legătură cu nimeni…

IS: Toţi suntem simpli angajaţi

CD: Nu sunt nici agent secret. Nici pe mână cu nimeni. Sunt eu şi cu conştiinţa mea.

IS: Am zis eu că sunteţi agent?

(…)

CD: Nu este adevărat că nu m-am implicat în reforma CNADNR. Nu am responsabilităţi directe aşa cum spuneam, nu sunt nici DG, nici SdS (secretar de stat – n.red.), nici ministru – dar de unde sunt permanent am ridicat problema lipsei de performanţă a CNADNR. Mai mult decât să o aduc continuu în atenţie şi să-mi exprim nemulţumirea nu am ce să fac pentru că nu sunt şeful ierarhic al acestor oameni. Nu m-am cocoţat nicăieri, nu e nicio bucurie să fiu aici, muncesc 14 ore pe zi, salariul este de multe ori mai mic decât câştigam înainte, stresul mult mai mare, alte ambiţii (de ex. politice) nu am…Cât despre iubirea de ţară, patriotismul se demonstrează, nu se clamează.

IS: (…) Am pus ghilimele la cuvântul tehnocraţi pentru că la Transporturi tot PSD e la putere. Chiar, faptul că directorii regionali sunt cei numiţi politic şi apropiaţi baronilor PSD nu spune nimic? Nici faptul că flota DRDP (direcții regionale de drumuri și poduri – n.red.) este văzută în campania electorală? În fine, aceste ciudate coincidenţe m-au făcut să nu mai cred în dvs. Şi ştiţi că v-am apreciat la început! .

CD: Premierul a cerut profesionalizarea CNADNR pentru că eu l-am sfătuit că e nevoie de asta și permanent i-am spus și îi spun că nu sunt mulțumit de cum merg lucrurile acolo, dar și în restul ministerului Transporturilor și a companiilor din subordine. Este permanent informat despre nerealizările, inerția și lipsa de reformă de acolo. Eu habar n-am ce e cu serviciul licitații, cine e în comisia de licitație X sau Y, sau ce e în caietul de sarcini pentru sistemul de care vorbiți. Până la urmă nu puteți să-mi căutați vini imaginare de genul ‘chiar dacă dvs. nu știți, unii vă servesc’. Cu ce să mă servească? Ce-am eu de câştigat? E aberant totuși, vă rog să nu mai faceți legături care nu există. Dacă e tot PSD la putere la Transporturi, de vină este ministrul. Eu ce vină am?Tag-uri:
CNADNR, dacian ciolos, stenograme, guvern, catalin drula, Ion Slubschi, PSD, Transporturi, ministru, grup infractional, corpul de control

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/ciolos-guvern1-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/ciolos-guvern1-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialGuvern
Autor: Ionel Dancu | joi, 19 mai 2016 | 0 Comentarii | 65 Vizualizari 16-01/ciolos-guvern1-465x390 Consilierul premierului Dacian Cioloş pe probleme de...

Preluat de la EVZ