loading…

Autoritatea Națională pentru Administrare și Reglementare în Comunicații (ANCOM) a sancționat, recent, operatorul RCS&RDS cu amendă contravențională de 10.000 de lei pentru că nu și-a informat corect și complet abonații despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către un număr scurt, în cadrul unei campanii derulate împreună cu un post de radio, potrivit unui comunicat de presă al autorității de reglementare.

ANCOM precizează, astfel, că, în luna mai, aplicat operatorului telecom amenda contravențională, în cuantum total de 10.000 de lei, întrucât nu și-a informat corect și complet abonații despre tarifele aplicabile pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 în cadrul concursului ‘Câștigă premii cu viteza 4G de la Digi Mobil și Pro FM!’. De asemenea, RCS&RDS a aplicat un tarif mai mare decât cel maxim reglementat pentru această categorie de numere.

Operatorul a fost obligat să restituie integral abonaților participanți la concurs diferența dintre costul suplimentar tarifat pentru transmiterea de SMS-uri către numărul scurt intern 1872 și tariful pe care ar fi trebuit să îl încaseze pentru prestarea acestor servicii conform reglementărilor ANCOM.

În acest context, arbitrul pieței telecom din România atenționează că prin transmiterea unor mesaje SMS/MMS către numere scurte de 3-5 cifre, utilizatorii de telefonie mobilă solicită sau se abonează la servicii de conținut cu valoare adăugată (premium), precum concursuri, jocuri, horoscop sau anumite aplicații pentru care sunt, de regulă, taxați suplimentar.

Pentru a evita taxarea nedorită, abuzul sau fraudele asociate accesării acestor servicii, ANCOM a impus o serie de obligații de informare a utilizatorilor, a căror nerespectare atrage aplicarea unor sancțiuni.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/rcs-rds-amendata-cu-10-000-lei-pentru-ca-nu-si-a-informat-corect-abonatii-despre-tarifele-la-sms-uri-23520.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/rcs-rds-amendata-cu-10-000-lei-pentru-ca-nu-si-a-informat-corect-abonatii-despre-tarifele-la-sms-uri-23520-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv