Autor:
Dodo RomniceanuPetrisor Cana | joi, 19 mai 2016 | 0 Comentarii
| 564 Vizualizari

Viorica Borzoş avea 61 de ani

Viorica Borzoș, profesoara de sport din Braşov, al cărei trup neînsufleţit a fost găsit recent pe DN7C-Transfăgărăşan a fost ucisă chiar de un o rudă apropiată. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu au dispus reţinerea nepotul victimei, suspectat că a ucis-o pe profesoară şi i-a abandonat apoi corpul pe drumul ce duce spre Bâlea Lac, în judeţul Sibiu. Oficiali din Parchetul Sibiu au relatat, pentru “Evenimentul zilei”, cum a fost prins principalul suspect în acest caz.

După mai multe zile de anchetă, procutorii sibieni au ajuns la concluzia că profesoara de sport în vârstă de 61 de ani a fost strangulată, crima fiind săvârşită de o rudă apropiată a victimei.

“S-a apreciat că sunt indicii temeinice care duc la bănuiala rezonabilă că fapta a fost săvârşită de B.M.E., nepotul victimei, motiv pentru care, prin ordonanţa procurorului s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de acesta pentru săvârşirea infracţiunii de omor”, se arată intr-un comunicat al Parchetului Sibiu.

Nepotul suspectat de omor va fi prezentat vineri, 19 mai,  judecătorului de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Sibiu, cu propunerea de arestarea preventivă  a autorului faptei.

“Moartea a fost violentă şi s-a datorat asfixiei mecanice prin strangulare, fiind evidenţiate leziuni traumatice la nivelul feţei şi membrelor superioare care s-au putut produce prin compresie cu mâna şi care au avut un rol determinant în producerea decesului”, se arată în comunicatul de presă transmis de parchetul Tribunalului Sibiu şi preluat de stiridesibiu.ro

Potrivit anchetatorilor, între victima şi nepotul său  exista o stare conflictuală mai veche, “acesta din urmă adresând ameninţări repetate cu suprimarea vieţii victimei”.

Pe trupul neînsuflețit al femeii, al cărei corp a fost descoperit, săptămâna trecută, lângă Drumul Naţional 7 C – Transfăgărăşan, la aproximativ 15 metri de şosea, legiștii au descoperit numeroase urme de violență. Oficiali din rândul anchetatorilor au dezvăluit, pentru „Evenimentul zilei”, că unele dintre urmele de pe cadavrul victimei provin, cel mai probabil, de la aruncarea trupului dintr-o mașină, căpătate în timp ce trupul femeii se rostogolea. Altele, însă, sunt urme clare de lovire cu sau de corp dur. Ipoteza conturată până în prezent este aceea că Viorica Borzoș a fost victima unei agresiuni iar trupul său a fost aruncat pe Transfăgărășan.

Profesoara fusese văzută, ultima oară, în prezența unui bărbat la un concert care a avut loc în Piața Sfatului, la Zilele Brașovului, ce au debutat pe 6 mai. Viorica Borzoș se îngrijea de o mătușă, în vârstă de 98 de ani. Urma, spun apropiații ei, să moștenească o casă în stațiunea montană Bran și mai multe terenuri. Profesorii de la Colegiul „Remus Răduleț” au anunțat că se vor ocupa de funeraliile colegei lor.

Oradesibiu.ro scrie că trupul neînsuflețit al profesoarei a fost ridicat, miercuri dimineață, de la morga Spitalului Județean Sibiu și dus la Brașov pentru a fi înmormântat. Un apropiat al familiei a venit la Sibiu ca să preia coşciugul pentru a-l duce la Brașov, acolo de unde era originară doamna profesoară.

EXCLUSIV: EVZ a aflat noi informaţii de la Parchetul Tribunalului Sibiu

Continuarea pe premium.evz.ro

Premium.evz.ro este platforma cu plată a site-ului „Evenimentul zilei”, cuprinzând o selecție exclusivă de materiale de presă de calitate.

Tag-uri:
crima Transfagarasan, nepot profesoara, profesoara sport, Parchet Sibiu, Balea Lac, Tribunalul Sibiu

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/profesoara-viorica-465x390.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/profesoara-viorica-465x390-300x300.jpgrootstireaActualitate/EsentialActualitate
Autor: Dodo Romniceanu,  Petrisor Cana | joi, 19 mai 2016 | 0 Comentarii | 564 Vizualizari Viorica Borzoş avea 61 de ani ...

Preluat de la EVZ