loading…

Două avioane de vânătoare ale forțelor aeriene chineze au interceptat, într-o manieră “periculoasă”, un avion american de recunoaștere, deasupra Mării Chinei de Sud, informează Reuters online, citând comunicatul emis de Pentagon.

Incidentul a avut loc pe 17 mai, în spațiul aerian internațional, avionul american de recunoaștere maritimă efectua o “misiune de patrulare de rutină,” se mai precizează în comunicatul Pentagonului.

Cu doar o săptămână mai devreme, China a mobilizat mai multe aeronave după ce o navă militară americană s-a apropiat de un recif disputat din Marea Chinei de Sud.

Un eveniment similar a avut loc în anul 2014, când un avion chinez de vânătoare a efectuat manevre acrobatice în jurul unui avion de recunoaștere al forțelor aeriene americane.

În perioada 21-28 mai, președintele Barack Obama urmează să viziteze mai multe state est-asiatice, inclusiv o primă vizită în Vietnam și va participa la Summit-ul G7 din Japonia

China revendică aproape întreaga zonă a Mării Chinei de Sud, unde se crede că se găsesc rezerve uriașe de petrol și gaze naturale. Brunei, Malaezia, Filipine, Taiwan și Vietnamul au de asemenea revendicări asupra unor zone din regiune.

Autoritățile chineze nu au comentat încă incidentul, dar într-un material publicat în cotidianul chinez Global Times se afirma că, cel mai probabil, avionul american zbura în apropierea Chinei.

Comenteaza aceasta stire

https://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/avion-american-de-recunoastere-interceptat-de-avioane-de-lupta-chineze-deasupra-marii-chinei-de-sud-23499.jpghttps://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2016/05/avion-american-de-recunoastere-interceptat-de-avioane-de-lupta-chineze-deasupra-marii-chinei-de-sud-23499-300x300.jpgrootstireaActualitate/Esential
...

Preluat de la romania ntv