Uniunea Europeană preferă să remedieze problemele privind standardele în relaţiile comerciale, în efortul de a evita decuplarea de China, a afirmat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene.

Ursula von der Leyen a pledat pentru investiţii în sensul stimulării inovării şi tranziţiei spre tehnologii ecologice. “Avem o industrie expusă provocărilor cauzate de pandemie, de problemele din reţelele de aprovizionare şi de şocuri ale preţurilor. Observăm tentative agresive de atragere a capacităţilor noastre industriale spre China sau spre alte zone. Avem necesitatea de a efectua tranziţia spre emisii poluante zero fără a crea noi dependenţe”, a declarat Ursula von der Leyen la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit stenogramei discursului, postată pe site-ul Comisiei Europene şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

Ursula von der Leyen a atras atenţia că Uniunea Europeană este dependentă în proporţie de 98% de China în privinţa mineralelor rare, esenţiale pentru noile tehnologii ecologice. Preşedintele Comisiei Europene a subliniat că sunt necesare acţiuni pentru aplicarea de practici corecte în comerţul internaţional şi a remarcat că Beijingul a stabilit propriile obiective în materie de tranziţie ecologică.

“China încurajează deschis companii din Europa şi din alte zone care consumă intens energie să îşi transfere acolo producţia, integral sau parţial. Face acest lucru cu promisiunea energiei ieftine, a costurilor de muncă reduse şi a unui mediu de reglementare mai flexibil. În acelaşi timp, China oferă subvenţii masive în industrie şi restricţionează accesul companiilor UE pe piaţă. Mai avem de lucrat şi de negociat cu Administraţia Chinei, mai ales în privinţa acestei tranziţii. Prin urmare, trebuie să ne concentrăm pe diminuarea riscurilor, mai degrabă decât pe decuplare. Acest lucru înseamnă folosirea tuturor instrumentelor pentru a gestiona practicile incorecte, inclusiv a noului Regulament privind Subvenţiile Străine. Nu vom ezita să lansăm investigaţii dacă vom considera că achiziţiile noastre ori alte pieţe sunt distorsionate de astfel de subvenţii”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Uniunea Europeană preferă să remedieze problemele privind standardele în relaţiile comerciale, în efortul de a evita decuplarea de China, a afirmat marţi, la Forumul Economic Mondial de la Davos, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene. ...