“Nu este niciun secret că anumite elemente ale conceptului Legii americane pentru Reducerea Inflaţiei au generat preocupări în privinţa unora dintre stimulentele pentru companii. De aceea, am colaborat cu Statele Unite pentru găsirea de soluţii, spre exemplu pentru ca firmele din UE şi vehiculele electrice fabricate în UE să beneficieze şi ele de pe urma legii americane. Obiectivul nostru trebuie să fie evitarea perturbărilor în comerţul transatlantic şi în investiţii. Trebuie să acţionăm pentru a ne asigura că programele noastre de stimulente sunt corecte şi aplicabile reciproc”, a afirmat Ursula von der Leyen în discursul rostit marţi la Forumul Economic Mondial de la Davos, potrivit stenogramei vizualizate de agenţia MEDIAFAX.

Pe fondul disensiunilor transatlantice, Ursula von der Leyen a propus în decembrie 2022 simplificarea reglementărilor UE privind subvenţiile, pentru a atrage companii. Comisia Europeană analizează aplicarea unor măsuri pentru contracararea planului Administraţiei de la Washington de a aloca subvenţii ecologice în valoare de 369 de miliarde de dolari (354,6 miliarde de euro), o iniţiativă considerată neconcurenţială de către Bruxelles.

În discursul de la Davos, Ursula von der Leyen a reafirmat că Uniunea Europeană intenţionează să menţină asistenţa pentru Ucraina în contextul invaziei militare ruse. “Vă pot asigura că Uniunea Europeană va fi mereu alături de cetăţenii ucraineni”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Preşedintele Comisiei Europene a afirmat că Uniunea Europeană a depăşit “dependenţa periculoasă” de Rusia la nivel energetic şi a pledat pentru continuarea transformărilor tehnologice în sensul reducerii şi eliminării emisiilor poluante. “Transformările spre emisii zero generează deja modificări imense la nivel industrial, economic şi geopolitic. (…) Dar suntem în pragul de a face un lucru măreţ. Să ne gândim: în mai puţin de trei decenii, vrem să atingem nivelul de emisii zero. Dar parcursul spre zero emisii înseamnă dezvoltarea şi utilizarea unei game de noi tehnologii curate în economia noastră: în transporturi, construcţii, producţie şi energie. Următoarele decenii vor fi marcate de cele mai mari transformări tehnologice ale vremurilor noastre, poate chiar de până acum”, a subliniat Ursula von der Leyen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/ursula-von.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/ursula-von-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Nu este niciun secret că anumite elemente ale conceptului Legii americane pentru Reducerea Inflaţiei au generat preocupări în privinţa unora dintre stimulentele pentru companii. De aceea, am colaborat cu Statele Unite pentru găsirea de soluţii, spre...