UPDATE 06:30 SUA încep antrenamentele în Germania pentru soldaţii ucraineni

SUA a intensificat pregătirea soldaţilor ucraineni pentru a preda tactici militare la o bază americană din Germania. Ucrainenii sunt instruiţi cum să opereze un sistem complex de apărare aeriană. Antrenamentul şi armele sunt menite să consolideze capabilităţile ofensive şi defensive ale Ucrainei în mijlocul războiului cu Rusia.

UPDATE 04:25 Comandantul armatei britanice susţine că donaţiile militare către Ucraina au un cost, dar „ne fac mai siguri”

Şeful Statului Major al Regatului Unit, Patrick Sanders, a spus că donaţiile militare britanice către Ucraina vor fi „folosite” în lupta cu Rusia, dar ar putea lăsa armata britanică mai slabă. Sanders le-a mai spus trupelor sale că asigurarea înfrângerii Rusiei în Ucraina „ne face mai siguri”.

UPDATE 01:10 SAPO încheie ancheta preliminară „Rotterdam plus”

Parchetul Special Anticorupţie (SAPO) a încheiat ancheta preliminară pentru dosarul cu formula „Rotterdam plus”, care a fost redeschis în septembrie 2022.

Introdusă de autoritatea de reglementare a energiei din Ucraina în 2016, formula „Rotterdam plus” a stabilit preţurile la energie pe baza unui indice al cărbunelui în hub-urile europene „plus” costul livrării acesteia în Ucraina. A funcţionat până în iulie 2019. Biroul Naţional Anticorupţie al Ucrainei (NABU) a declarat: consumatorii de energie au plătit 39 de miliarde de Hrivine echivalentul a 1,1 miliarde de dolari pentru livrări care nu au avut loc.

Rezumatul zilei

  • Ucraina pierde controlul parţial al oraşului Soledar
  • Erdogan vrea să medieze discuţiile de pace, însă omologii săi implicaţi în război nu dau semne că vor să negocieze
  • Şase nave care transportau 153.000 de tone metrice de cereale cu destinaţia ţărilor africane, asiatice şi europene au părăsit regiunea Odesa

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
UPDATE 06:30 SUA încep antrenamentele în Germania pentru soldaţii ucraineni SUA a intensificat pregătirea soldaţilor ucraineni pentru a preda tactici militare la o bază americană din Germania. Ucrainenii sunt instruiţi cum să opereze un sistem...