Christine Lambrecht a demisionat luni din funcţia de ministru al apărării, înaintea unei conferinţe care va avea loc vineri la baza militară americană de la Ramstein, privind planurile occidentale de a furniza mai multe arme Kievului.

Până în prezent, Germania a fost precaută în ceea ce priveşte aprobarea trimiterii tancurilor grele Leopard, din cauza temerilor că o astfel de acţiune ar putea fi considerată o escaladare a războiului. Alte ţări care deţin astfel de tancuri au nevoie, de asemenea, de aprobarea Berlinului înainte ca acestea să poată fi transmise unei alte ţări.

“Există decizii importante care trebuie luate pe termen scurt, în special problema urgentă a modului în care continuăm să sprijinim Ucraina în dreptul său la autoapărare”, a declarat ministrul Economiei, Robert Habeck, într-o declaraţie. “Germania poartă o responsabilitate în acest caz şi are sarcini majore de îndeplinit”, a mai spus el.

Pistorius, în vârstă de 62 de ani, a fost ministru de interne în Saxonia Inferioară din 2013. El a candidat la conducerea partidului social-democrat (SPD) în 2019 şi este cunoscut pentru că adoptă o poziţie dură în ceea ce priveşte problemele de securitate.

În timpul crizei migranţilor din 2015, a îmbrăţişat o politică restrictivă. “Pistorius este un politician extrem de experimentat, care a fost testat în administraţie, care se ocupă de politica de securitate de ani de zile”, a declarat cancelarul Olaf Scholz. “Cu competenţa, asertivitatea şi inima sa mare, el este exact persoana potrivită pentru a conduce Bundeswehr (forţele armate) în acest moment de cotitură”, a spus el într-un comunicat.

Pistorius a avut o relaţie cu Doris Schroeder-Kopf, fosta soţie a fostului cancelar Gerhard Schroeder.

El a fost, de asemenea, membru al grupului de prietenie germano-rus din Camera superioară a parlamentului Bundesrat, înainte ca acesta să fie dizolvat în aprilie.

O altă prioritate va consta în rezolvarea capacităţilor de apărare germane, aflate în centrul atenţiei de când mai multe tancuri de infanterie Puma au fost scoase din uz în cadrul unui exerciţiu recent.

La dispoziţia sa se află un fond special de 100 de miliarde de euro pentru apărare, convenit după ce Rusia a invadat Ucraina în urmă cu aproape un an.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7725307-ap-mediafax-foto-ap-michael-sohn-2.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7725307-ap-mediafax-foto-ap-michael-sohn-2-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Christine Lambrecht a demisionat luni din funcţia de ministru al apărării, înaintea unei conferinţe care va avea loc vineri la baza militară americană de la Ramstein, privind planurile occidentale de a furniza mai multe arme Kievului....