Dominic Fritz arată că cele două proiecte ale oraşului Timişoara puteau începe imediat, dar că nu au fost incluse pe lista Ministerului Sănătăţii.

„Azi, la Bucureşti s-a decis că noua maternitate a Timişoarei şi dotările absolut vitale pentru a putea deschide noul spital de copii nu merită să fie pe lista proiectelor finanţate de Ministerul Sănătăţii. Două proiecte care puteau începe imediat. Clădirea de şase etaje a noului Spital de Copii e gata, ne trebuie 100 de milioane de lei să cumpărăm dotările. Autorizaţia de construire a noii maternităţi e semnată, ne trebuie 800 de milioane de lei pentru a începe construcţia”, a scris pe Facebook Dominic Fritz.

Acesta susţine că va găsi aceşti bani în altă parte: „Ne vom descurca, dar nu abandonăm spitalele, pentru că timişorenii au nevoie de servicii medicale moderne. De asta, construim patru clădiri noi de spitale şi am investit anul trecut aproape 50 de milioane de lei în infrastructura de sănătate a Timişoarei”.

„Toţi ştim condiţiile în care Uniunea Europeană dă României banii din PNRR: investiţiile să fie finalizate până în 2026, altfel se pierd banii. M-aş bucura ca Ministerul Sănătăţii să reuşească ce n-a reuşit până acum niciun ministru: să finalizeze în trei ani ruina de pe Torontalului şi să o transforme în Institut Oncologic. Sunt primul care ar aplauda o asemenea realizare. Până atunci însă, văd că modul de selectare al proiectelor din sănătate ce primesc bani seamănă mai degrabă cu o partidă de alba-neagra”, a mai transmis primarul Timişoarei.

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat miercuri cele 27 de spitale, pavilioane sau secţii noi care vor fi construite prin PNRR.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7815851-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7815851-mediafax-foto-emanuel-titus-iliesi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Dominic Fritz arată că cele două proiecte ale oraşului Timişoara puteau începe imediat, dar că nu au fost incluse pe lista Ministerului Sănătăţii. „Azi, la Bucureşti s-a decis că noua maternitate a Timişoarei şi...