Ambasadorul iranian a fost marţi la sediul MAE pentru a i se transmite condamnarea fermă de către România a aplicării pedepsei capitale.

„În contextul executării prin spânzurare, la 7 ianuarie 2023, a doi protestatari iranieni, ambasadorul Republicii Islamice Iran la Bucureşti a fost convocat la sediul MAE marţi, 10 ianuarie 2023, din dispoziţia ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, pentru a i se transmite în mod oficial condamnarea fermă de către România a aplicării pedepsei capitale, în orice circumstanţe, şi, în mod cu atât mai reprobabil, a practicii executărilor prin spânzurare a protestatarilor de către Republica Islamică Iran”, a anunţat MAE.

Diplomaţii români şi-au exprimat îngrijorarea faţă de modul în care autorităţile iraniene reacţionează la protestele din ţară.

„Cu prilejul convocării, la nivel de director general politic din MAE, au fost reiterate îngrijorările profunde la nivelul MAE, al instituţiilor democratice şi al societăţii civile din România, provocate de continuarea încălcărilor drepturilor omului în Republica Islamică Iran, inclusiv condamnarea protestatarilor din motive politice, în absenţa unui proces echitabil, în contextul manifestaţiilor la nivel naţional declanşate în septembrie 2022, în urma decesului în arest al tinerei Mahsa Amini. A fost făcut un apel la stoparea încălcărilor drepturilor omului”, a mai anunţat MAE.

Totodată „MAE a reamintit ambasadorului Republicii Islamice Iran la Bucureşti Concluziile Consiliului Afaceri Externe al Uniunii Europene din 12 decembrie 2022, cu accent pe toate aspectele problematice care nu au primit un răspuns constructiv din partea autorităţilor de la Teheran.” A fost subliniat că respectivele aspecte din concluziile adoptate de către Consiliul UE rămân valabile şi că nerezolvarea acestora are un impact negativ asupra relaţiilor cu UE, au precizat reprezentanţii MAE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/mae.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/mae-300x275.jpgrootstireaUncategorised
Ambasadorul iranian a fost marţi la sediul MAE pentru a i se transmite condamnarea fermă de către România a aplicării pedepsei capitale. „În contextul executării prin spânzurare, la 7 ianuarie 2023, a doi protestatari...