Raportul, care a fost publicat înaintea summitului de la Davos în ultimii 17 ani, ia în considerare opiniile a 1.200 de persoane din sectorul public şi privat.

Ediţia din acest an – realizată împreună cu firma de servicii profesionale Marsh McLennan şi Zurich Insurance Group – a precizat că războiul Rusiei din Ucraina şi pandemia Covid-19 au propulsat criza energetică, penuria de alimente şi inflaţia ca fiind cele mai presante probleme globale.

“Ne uităm la ceva ce pare nou, dar în acelaşi timp straniu de familiar”, a declarat Carolina Klint, liderul de management al riscurilor pentru Europa Continentală la Marsh. “Aşadar, vedem o revenire a unor riscuri mai vechi în cazul cărora am considerat că am făcut progrese bune pentru rezolvarea lor, dar care acum sunt din nou pe harta riscurilor.”

Impactul crizei costului vieţii asupra populaţiilor vulnerabile este “foarte greu de acceptat”, a spus Klint.

“Guvernele lucrează acum cu adevărat pentru a atenua acest impact, în acelaşi timp încearcând să se protejeze de inflaţia în spirală şi de nivelul istoric ridicat al serviciului datoriei.”

Raportul spune că lumea trebuie să colaboreze mai eficient în ceea ce priveşte atenuarea schimbărilor climatice şi adaptarea la acestea în următorul deceniu pentru a evita “prăbuşirea ecologică” şi continuarea încălzirii globale.

Raportul adaugă că guvernele se vor confrunta cu “compromisuri” în anii următori, pe fondul provocărilor sociale, al mediului şi riscurilor de securitate.

Printre cele mai invocate riscuri pe termen de doi ani se numără, pe lângă schimbările climatice, dezastrele naturale, confruntările geoeconomice, erodarea coeziunii sociale, criminalitatea cibernetică generalizată, migraţia involuntară pe scară largă şi crizele resurselor naturale.

Criminalitatea cibernetică şi migraţia au fost, de asemenea, prezentate ca riscuri pe termen lung, deşi problemele legate de climă au ocupat primele patru locuri. Costul vieţii a fost absent de pe listă.

Summitul Forumului Economic Mondial de la Davos începe pe 16 ianuarie cu sloganul “cooperare într-o lume fragmentată”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7550778-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/7550778-hepta-mediafax-foto-abacapress-hepta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Raportul, care a fost publicat înaintea summitului de la Davos în ultimii 17 ani, ia în considerare opiniile a 1.200 de persoane din sectorul public şi privat. Ediţia din acest an - realizată împreună...