Declaraţia privind cooperarea între Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană evocă necesitatea consolidării apărării europene, subliniind că aceasta trebuie să fie complementară şi interoperabilă la nivel transatlantic.

“Parteneriatul strategic NATO-UE este fondat pe valorile noastre comune, pe determinarea de a aborda provocări comune şi pe angajamentul fără echivoc de a promova şi a garanta pacea, libertatea şi prosperitatea în spaţiul euro-atlantic. Alianţa Nord-Atlantică rămâne baza apărării colective a aliaţilor şi este esenţială pentru securitatea euro-atlantică. Recunoaştem valoarea unei apărări europene mai puternice şi având capabilităţi suplimentare, care să contribuie pozitiv la securitatea globală şi transatlantică şi să fie complementară şi interoperabilă cu NATO”, arată Declaraţia comună de cooperare UE-NATO, postată pe site-ul Consiliului European şi vizualizată de agenţia MEDIAFAX.

“Intensificarea pe bază de reciprocitate a parteneriatului nostru contribuie la consolidarea securităţii în Europa şi în alte zone. NATO şi Uniunea Europeană joacă roluri complementare, coerente şi de asistenţă mutuală în sensul susţinerii păcii internaţionale şi securităţii. Vom continua să mobilizăm un set combinat de instrumente pe care le avem la dispoziţie, de tip politic, economic şi militar, pentru a urmări obiectivele noastre comune, în beneficiul populaţiei noastre de un miliard de locuitori”, precizează Declaraţia UE-NATO, semnată marţi de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, de preşedintele Consiliului European, Charles Michel, şi de preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.


Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Declaraţia privind cooperarea între Alianţa Nord-Atlantică şi Uniunea Europeană evocă necesitatea consolidării apărării europene, subliniind că aceasta trebuie să fie complementară şi interoperabilă la nivel transatlantic. ...