Economia globală este „periculos de aproape de a intra în recesiune”, potrivit ultimelor previziuni ale Băncii Mondiale. Se aşteaptă ca economia globală să crească cu doar 1,7% în acest an, o scădere bruscă faţă de 3% pe care a anticipat-o în iunie.

Raportul dă vina pe o serie de factori care decurg din invazia Rusiei în Ucraina şi impactul pandemiei. Impactul ratelor dobânzilor mai mari este ales drept principala provocare pe care factorii de decizie trebuie să o depăşească.

Preşedintele Băncii Mondiale, David Malpass, a declarat că încetinirea creşterii economice va fi „pe scară largă”, iar creşterea veniturilor oamenilor în aproape toate părţile lumii va fi „mai lentă decât în deceniul dinaintea COVID-19″.

Creşterea de 1,7% ar fi cea mai mică din 1991, cu excepţia recesiunilor din 2009 şi 2020, care au fost cauzate de criza financiară globală şi de pandemia de COVID.

Creşterea economică în cele mai bogate ţări ale lumii va continua probabil să încetinească de la 5,3% în 2021, la 2,5% în 2022 şi doar 0,5% în 2023.

„În ultimele două decenii, încetinirile de această amploare au prefigurat o recesiune globală”, a avertizat banca, adăugând că anticipează „o încetinire bruscă şi de lungă durată”.

Dacă o recesiune globală se va produce, ar fi pentru prima dată după 1930 când au avut loc două evenimente de acest tip în acelaşi deceniu.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/71782852-l.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/71782852-l-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Economia globală este „periculos de aproape de a intra în recesiune”, potrivit ultimelor previziuni ale Băncii Mondiale. Se aşteaptă ca economia globală să crească cu doar 1,7% în acest an, o scădere bruscă faţă de 3%...