Promotorul de justiţie al Vaticanului, Alessandro Diddi, împreună cu Jandarmeria, au decis să redeschidă ancheta asupra unei afaceri care a zguduit Sfântul Scaun şi cele mai înalte instituţii ale sale.

Potrivit celor de la Adnkronos, obiectivul anchetatorilor este de a reexamina toate dosarele, documentele, rapoartele, informaţiile şi mărturiile.

Potrivit planului de lucru, se va porni de la datele dobândite în timpul procesului, se vor urmări noi piste şi vechi indicii, care la vremea respectivă nu erau foarte amănunţite: pe scurt, se va porni de la examinarea fiecărui detaliu începând cu acea după-amiază de 22 iunie 1983, când o fată de 15 ani, Emanuela Orlandi, fiica unui angajat al Vaticanului, a dispărut în neant.

A plecat la o lecţie de muzică în Piazza Sant’Apollinare. Lângă bazilica cu acelaşi nume, mulţi ani mai târziu, s-a descoperit că a fost înmormântat unul dintre liderii bandei Magliana, “Renatino” Enrico De Pedis, care, potrivit mai multor martori, a fost executantul material al răpirii fetei, “în numele unor înalţi prelaţi”.

Dispariţia copilei a fost pusă pe seama comploturilor anti-papale, organizate de servicii de informaţii străine, pe seama grupării Magliana, un sindicat al crimei organizate, dar şi a mai multor agresori sexuali din cadrul clerului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/61997355.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/61997355-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Promotorul de justiţie al Vaticanului, Alessandro Diddi, împreună cu Jandarmeria, au decis să redeschidă ancheta asupra unei afaceri care a zguduit Sfântul Scaun şi cele mai înalte instituţii ale sale. Potrivit celor...