În ultimii ani, în Italia au existat numeroase iniţiative promovate de sate şi oraşe mici aflate în pericol de abandon, care intenţionează să îşi repopuleze teritoriile. Propunerea de a vinde case cu 1 euro pentru a aduce noi locuitori în satele nelocuite a fost un succes internaţional, iar astfel de iniţiative sunt din ce în ce mai numeroase. Cea mai recentă propunere vine din Presicce, în Puglia, care oferă 30.000 de euro celor care aleg să se mute acolo.

Presicce va plăti 30.000 de euro oricărei persoane care decide să cumpere o casă şi să se stabilească acolo. Scopul este de a repopula oraşul, unde rata natalităţii este la cel mai scăzut nivel şi unde există puţin peste 5.000 de locuitori, scrie travel.thewom.it.

Fondurile pentru plata noilor locuitori provin din recenta fuziune a comunei Presicce cu Acquarica, căreia i se va aloca peste un milion de euro pe an.

Nu au fost încă definite toate condiţiile de alocare a celor 30.000 de euro. Suma a fost calculată pe baza unui cost de 500 de euro pe metru pătrat pentru o casă în centrul localităţii Presicce şi un maxim de 25.000 de euro pentru renovarea casei.

Presicce are multe avantaje: se află la doar 9 km de marea cristalină şi de plajele de nisip din Maldivele din Salento şi de Marine di Ugento şi este considerat unul dintre cele mai frumoase sate din Italia.

Municipiul este cunoscut sub numele de Oraşul uleiului şi Oraşul Hypogea pentru numărul mare de plantaţii de măslini de calitate şi pentru numeroasele camere săpate în subteran, folosite adesea ca mori de ulei de către fermieri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/profimedia-0704566776.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2023/01/profimedia-0704566776-300x300.jpgrootstireaUncategorised
În ultimii ani, în Italia au existat numeroase iniţiative promovate de sate şi oraşe mici aflate în pericol de abandon, care intenţionează să îşi repopuleze teritoriile. Propunerea de a vinde case cu 1 euro pentru a...