De câteva luni, 70 de companii din Marea Britanie experimentează săptămâna scurtă de lucru, adică nu mai lucrează în ziua de vineri. Experimentul este studiat de universităţile din Cambridge şi Oxford, împreună cu Boston College.

Cercetarea va măsura impactul unei săptămâni mai scurte asupra productivităţii şi bunăstării, într-un studiu care va fi publicat în februarie 2023.

Între timp, un raport al mişcării 4 Day Week Global – preluat de Financial Times – a constatat deja că sănătatea fizică şi mintală, echilibrul dintre viaţa profesională şi viaţa privată şi satisfacţia ar creşte, iar veniturile companiilor implicate ar creşte, de asemenea, cu o medie de 8%, în timp ce absenteismul ar fi fost redus, iar demisiile ar fi scăzut uşor.

Practica se răspândeşte în lume: Intesa şi Lavazza o copiază în Italia

În curând, rezultatele studiului universitar ne vor spune cum stau cu adevărat lucrurile.

„Înainte de pandemie, ideea săptămânii de 4 zile era încă un concept marginal”, explică Joe O’Connor, director general al 4 Day Week Global, pentru Financial Times.

Snap, care a anunţat disponibilizări la începutul acestui an, a cerut recent angajaţilor să vină la birou patru zile pe săptămână. Între timp însă, practica săptămânii de 4 zile se răspândeşte nu doar în Anglia, ci şi în Italia: Intesa Sanpaolo a studiat iniţiativa, iar Lavazza a introdus-o în noul contract de muncă.

Potrivit Financial Times, care a stat de vorbă cu antreprenori şi cu muncitori, satisfacţia este palpabilă, de la cele mai mici companii comerciale până la cele din sectorul financiar.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/12/munca-corporatisti.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/12/munca-corporatisti-300x300.pngrootstireaUncategorised
De câteva luni, 70 de companii din Marea Britanie experimentează săptămâna scurtă de lucru, adică nu mai lucrează în ziua de vineri. Experimentul este studiat de universităţile din Cambridge şi Oxford, împreună cu Boston College. ...