„Începând de ieri (luni – n.r.) am început început dezbaterile într-o comisie tripartită, ca să îi spunem aşa. Am avut în prima parte a zilei vizita specialiştilor Băncii Mondiale, avem după-amiază şi spre seară discuţii cu specialiştii de la Comisia Europeană. Continuăm aceste discuţii pe toată perioada acestei săptămâni. Urmează să mai solicităm nişte date de la ministerele implicate cu aceste legi, apoi să avem ultima analiză şi un studiu de impact. De precizat este că din discuţiile avute cu Comisia, nu suntem legaţi atât de tare de termenul de 31 decembrie, cât suntem legaţi de a discuta transparent. A apreciat Comisia că am prezentat transparent. E mai important să ajungem la un acord final, decât să ne grăbim”, afirmă Marius Budăi.

El precizează că proiectul există, dar că este posibil să nu fie aprobat sau publicat în Monitorul Oficial până la finalul anului.

„Legea va fi cât de redepe depusă în Parlament. (…) Cu siguranţă nu va fi pusă în pericol implementarea PNRR dacă nu va fi depusă până la 31 decembrie, pentru că noi vorbim de cererea de finanţare 3. (…) Sunt incluse (pensiile militare -.n.) acolo. Am demonstrat că pensiile militare au trecut deja prin două reforme. (…) Îndeplinim toate condiţiile din PNRR”, adaugă ministrul Muncii.

Budăi afirmă şi că reducerea cheltuielilor va exista, dar că se va face prin mai multe moduri. El a precizat că, de exemplu, nu se vor mai permite perioade asimilare foarte mari.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/12/7750205-mediafax-foto-alexandru-dobre.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/12/7750205-mediafax-foto-alexandru-dobre-300x300.jpgrootstireaUncategorised
„Începând de ieri (luni - n.r.) am început început dezbaterile într-o comisie tripartită, ca să îi spunem aşa. Am avut în prima parte a zilei vizita specialiştilor Băncii Mondiale, avem după-amiază şi spre seară discuţii cu...