Legiuitorii locali au încercat iniţial să includă orientări care ar fi inclus restricţii împotriva uciderii oamenilor cu ajutorul roboţilor. „Roboţii nu trebuie să fie utilizaţi ca mijloc de folosire a forţei împotriva oricărei persoane“, scria în îndrumarea iniţială.

 

Dar poliţia a eliminat apoi acest limbaj şi l-a înlocuit cu îndrumări care permiteau utilizarea roboţilor ucigaşi. „Roboţii vor fi folosiţi ca opţiune de utilizare a forţei mortale doar atunci când riscul de pierdere a vieţii membrilor publicului sau a ofiţerilor este iminent şi depăşeşte orice altă opţiune de forţă disponibilă pentru SFPD“, se arată acum.

 

Noua politică a fost aprobată de comitetul pentru reguli locale şi va fi votată săptămâna viitoare de Consiliul de supraveghere din San Francisco, potrivit Independent.

 

Va fi pentru prima dată când utilizarea forţei letale de către roboţi va fi decisă în ambele sensuri în San Francisco. Poliţia de acolo nu are niciun robot care să fie folosit în mod explicit ca armă şi nu a fost niciodată folosit pentru a ataca pe cineva.

 

Însă alte forţe au folosit roboţi pentru a ucide oameni. Primul exemplu de astfel de eveniment în SUA a avut loc în 2016, când poliţia din Dallas a ataşat explozibili la un robot şi i-a folosit pentru a ucide un lunetist care omorâse cinci ofiţeri.

 

Poliţia din San Francisco are acces la unul dintre aceiaşi roboţi folosiţi în acea operaţiune, Remotec F5A. În mod oficial, robotul respectiv este conceput pentru îndepărtarea explozibililor şi nu este destinat să fie folosit ca armă.

 

În total, forţele de ordine dispun de 12 roboţi funcţionali. În mod obişnuit, aceştia sunt utilizaţi pentru “antrenamente şi simulări, reţineri de infractori, incidente critice, circumstanţe urgente, executarea unui mandat sau în timpul evaluării dispozitivelor suspecte”, conform aceleiaşi politici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/gettyimages-50855437.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/gettyimages-50855437-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Legiuitorii locali au încercat iniţial să includă orientări care ar fi inclus restricţii împotriva uciderii oamenilor cu ajutorul roboţilor. „Roboţii nu trebuie să fie utilizaţi ca mijloc de folosire a forţei împotriva oricărei persoane', scria în...