Un studiu publicat în PLoS Medicine, care a analizat 72.000 de concepţii, sugerează că femeile ar putea încerca în siguranţă să aibă un copil mai devreme.

 

Organizaţia caritabilă Tommy’s, care sprijină pierderea copilului, spune că femeile care se simt pregătite să încerce din nou imediat după un avort spontan ar trebui să facă acest lucru dacă nu există niciun motiv medical care să le împiedice.

 

OMS spune că sunt deja în curs de desfăşurare mai multe cercetări privind spaţierea sarcinilor şi că acestea vor fi luate în considerare pentru orice actualizare viitoare a recomandărilor, potrivit BBC.

 

Cercetarea din Norvegia, care se întinde pe o perioadă de opt ani, din 2008 până în 2016, nu a constatat diferenţe majore în ceea ce priveşte rezultatele atunci când o nouă sarcină a avut loc mai devreme decât o întârziere de şase luni.

 

Aceasta este o constatare diferită faţă de lucrările anterioare din America Latină care, împreună cu alte studii, au fundamentat recomandările OMS privind spaţierea sarcinilor.

 

Autorii celei mai recente analize norvegiene spun că sfaturile trebuie revizuite, astfel încât cuplurile să poată lua o decizie informată cu privire la momentul în care să încerce să aibă un copil.

 

Solicitându-le părinţilor să aştepte şase luni după un avort spontan sau un avort ar putea fi o perioadă inacceptabil de lungă pentru unii, în special atunci când dovezile medicale emergente nu par să susţină acest lucru, spun ei.

 

Aceştia recomandă mai multe studii.

Sarcina după un avort spontan

Experţii sunt de acord că o stare de sănătate bună creşte şansele de a concepe.

 

Femeile sunt sfătuite să ia zilnic tablete de acid folic în timp ce încearcă să rămână însărcinate şi până la 12 săptămâni de sarcină.

 

Acesta reduce riscul de a avea un copil născut cu defecte ale creierului, coloanei vertebrale sau măduvei spinării, cum ar fi spina bifida.

 

Un avort spontan timpuriu se întâmplă la aproximativ 1 din 5 (20%) femei în timpul vieţii lor. Adesea, nu se găseşte nicio cauză.

 

Dacă aţi avut un singur avort spontan, există, de obicei, şanse foarte mari ca următoarea sarcină să aibă succes. Avortul spontan recurent este rar.

 

Organizaţia caritabilă Tommy’s spune că, dacă aţi mai avut un avort spontan, ar putea fi util să vă întrebaţi medicul dacă există motive medicale pentru care ar trebui să aşteptaţi o perioadă de timp înainte de a încerca să rămâneţi din nou însărcinată.

 

Dar sănătatea emoţională este, de asemenea, un aspect de luat în considerare. Unele cupluri simt că au nevoie de ceva timp pentru a se pregăti emoţional şi fizic pentru o nouă sarcină.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/avorturi.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/avorturi-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Un studiu publicat în PLoS Medicine, care a analizat 72.000 de concepţii, sugerează că femeile ar putea încerca în siguranţă să aibă un copil mai devreme.   Organizaţia caritabilă Tommy's,...