Planeta Pământ rămâne un loc nu doar foarte aglomerat (tocmai s-a depăşit pragul de 8 miliarde de fiinţe umane vii), dar şi cu o geografie uimitoare.

Uneori, un fapt aparent absurd, care n-a fost predat la şcoală, apare pe reţelele de socializare şi devine viral. Este cazul singurei insule care aparţine unui stat timp de 6 luni şi unui alt stat pentru următoarele 6 luni.

Se numeşte Isola dei Feasiani, iar cele două tări care o administrează sunt Franţa şi Spania. Insula, o mică regiune fluvială din Golful Biscaya, aşa cum ne aminteşte Wikipedia, este „cel mai mic teritoriu din lume guvernat de un condominiu”.

Între 1 august şi 31 ianuarie, teritoriul se află sub controlul Franţei, în municipiul Hendaye, şi este condus de comandantul bazei navale Adour şi de doi delegaţi, care se autointitulează „viceregi”.

De la 1 februarie până la 31 iulie în fiecare an, Insula Fazanilor se află sub stăpânirea Spaniei, administrativ în municipiul Irun, care o exercită prin comandantul bazei navale Hondarribia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/insulafazanilor.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/insulafazanilor-300x258.jpgrootstireaUncategorised
Planeta Pământ rămâne un loc nu doar foarte aglomerat (tocmai s-a depăşit pragul de 8 miliarde de fiinţe umane vii), dar şi cu o geografie uimitoare. Uneori, un fapt aparent absurd, care n-a fost...