“Există tot mai multe dovezi privind crime de război sistemice comise în toate regiunile în care au fost desfăşurate trupe ruse”, a declarat Beth Van Schaack, emisarul american pentru Justiţie la nivel Global.

“Este vorba despre atacuri deliberate, generalizate şi disproporţionate împotriva populaţiei civile şi asupra infrastructurii civile, precum şi despre eforturi de acoperire a acestor acţiuni”, a afirmat Beth Van Schaack, menţionând şi abuzuri asupra civililor şi asupra prizonierilor de război.

Beth Van Schaack a precizat că este dificil de stabilit dacă un atac specific este crimă de război. “Fiecare atac trebuie evaluat pentru a se stabili dacă erau obiective militare în apropiere sau dacă erau doar obiective civile, dar există un model care pare a indica atacuri asupra elementelor civile”, a subliniat oficialul american. Van Schaack a afirmat că există şi informaţii clare despre “abuzuri fizice şi psihologice, inclusiv execuţii sumare, în cadrul operaţiunilor militare, precum cazuri de transferuri şi deportări forţate”.

Autorităţile ucrainene acuză frecvent forţele militare ruse de crime de război. Biroul Naţiunilor Unite pentru Drepturile Omului a anunţat săptămâna trecută că atât armata rusă, cât şi forţele militare ucrainene au torturat prizonieri în cursul conflictului din Ucraina.

La rândul său, Ministerul rus al Apărării a acuzat, vineri, Ucraina că a executat prizonieri de război, atribuind Administraţiei de la Kiev crime de război.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/7759813-ap-mediafax-foto-ap.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/7759813-ap-mediafax-foto-ap-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Există tot mai multe dovezi privind crime de război sistemice comise în toate regiunile în care au fost desfăşurate trupe ruse', a declarat Beth Van Schaack, emisarul american pentru Justiţie la nivel Global. ...