S-a crezut că edemul cerebral a fost o reacţie la tranchilizantul care făcea parte dintr-un analgezic administrat lui Lee.

Cu toate acestea, o echipă de cercetători a sugerat acum că edemul a fost cauzat de hiponatremie.

„Cu alte cuvinte, suntem de părere că incapacitatea rinichiului de a excreta excesul de apă l-a ucis pe Bruce Lee”, au scris oamenii de ştiinţă în lucrarea publicată în Clinical Kidney Journal.

Mai mulţi factori sugerează că Lee ar fi consumat cantităţi neobişnuit de mari de lichide la acea vreme, din cauza dietei sale, care consta în multe sucuri şi băuturi proteice, şi a consumului de marijuana, care provoacă o sete crescută.

„Pe scurt, Lee avea mai mulţi factori de risc care predispun la hiponatremie, care rezultă din interferenţa cu mecanismele homeostaziei apei care reglează atât aportul de apă, cât şi excreţia de apă”, au scris cercetătorii.

„Noi emitem ipoteza că Bruce Lee a murit din cauza unei forme specifice de disfuncţie renală: incapacitatea de a excreta suficientă apă pentru a menţine homeostazia apei”.

Cercetătorii au concluzionat: „În mod ironic, Lee a făcut celebru citatul „Fii apă, prietene”, dar excesul de apă pare să-l fi ucis în cele din urmă”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/fh6-2vmwqaaps27.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/fh6-2vmwqaaps27-300x300.jpgrootstireaUncategorised
S-a crezut că edemul cerebral a fost o reacţie la tranchilizantul care făcea parte dintr-un analgezic administrat lui Lee. Cu toate acestea, o echipă de cercetători a sugerat acum că edemul a fost cauzat...