Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că albinele sociale, cum ar fi bondarii şi albinele de miere, au raze de căutare a hranei mai mari în comparaţie cu albinele solitare, cum ar fi albinele miner şi mason.

 

Experţii au declarat că descoperirile lor, publicate în revista Current Biology, ar putea avea implicaţii pentru monitorizarea polenizării, precum şi pentru strategiile de conservare a albinelor şi a plantelor, potrivit Independent.

 

Autorul principal, Dr. Christoph Grueter, de la Şcoala de Ştiinţe Biologice din Bristol, a declarat: „Având în vedere că va exista o mare presiune internaţională pentru reîmpădurire şi reîmblânzire, acest lucru ne va ajuta să înţelegem modul în care proiectele de reîmpădurire şi reîmblânzire ar putea afecta şi fi afectate de diferite grupuri de polenizatori. Stilul lor de viaţă social înseamnă că coloniile de albine colectează hrană pe o suprafaţă mult mai mare decât albinele solitare”.

 

„Constatările noastre sugerează că albinele solitare ar putea fi cel mai mult afectate de pierderea şi fragmentarea habitatelor cauzate de om”, a declarat Grueter. „Acest lucru ne ajută să planificăm strategii de conservare eficiente pentru a ajuta atât albinele, cât şi plantele pe care le polenizează”.

 

În Marea Britanie există aproximativ 270 de specii de albine, dintre care puţin sub 250 sunt albine solitare.

 

Albinele sociale fac parte din colonii care produc miere şi ceară în stupii lor.

 

Albinele solitare, pe de altă parte, colectează polen şi nectar din flori pentru ouăle lor, pe care le depun în găuri subterane, în interiorul lemnului.

 

Există mai multe trăsături care ajută albinele sociale să parcurgă distanţe mai mari, cum ar fi dimensiunea corpului şi mărimea coloniei.

 

De asemenea, aceste albine tind să se concentreze asupra speciilor de flori care sunt mai satisfăcătoare şi parcurg distanţe mai mari pentru a găsi aceste flori.

 

Pentru studiu, oamenii de ştiinţă au folosit datele existente privind distanţele de căutare a hranei pentru 90 de specii de albine pentru a dezvolta o simulare pe calculator.

 

Dr. Christoph Grueter a declarat: „Constatările noastre sugerează că albinele solitare ar putea fi cele mai afectate de pierderea şi fragmentarea habitatului cauzată de om, deoarece vor avea mai multe dificultăţi în a găsi surse de hrană adecvate la distanţe mai mari. Albinele sociale ar putea fi deosebit de importante pentru protecţia speciilor de plante pe cale de dispariţie care există doar în zone izolate. Deoarece multe specii de albine sociale pot fi ţinute în stupi, am putea folosi înţelegerea noastră a zonelor lor de hrănire în moduri specifice pentru a ajuta la polenizarea plantelor din zonele îndepărtate”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/profimedia-0423905836.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/profimedia-0423905836-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Cercetătorii de la Universitatea din Bristol au descoperit că albinele sociale, cum ar fi bondarii şi albinele de miere, au raze de căutare a hranei mai mari în comparaţie cu albinele solitare, cum ar fi albinele...