Forrest şi soţia sa au alocat 500 de milioane de dolari pentru acest fond, despre care organizatorii acestuia spun că ar putea ajunge în cele din urmă la 100 de miliarde de dolari.

The Ukraine Green Growth intenţionează să investească în infrastructura primară, cum ar fi reţelele de energie şi de telecomunicaţii.

Preşedintele Zelenski a salutat această iniţiativă.

“Vom profita de faptul că ceea ce au distrus ruşii poate fi înlocuit cu uşurinţă cu cea mai recentă şi modernă infrastructură verde şi digitală”, a declarat Zelenski.

Fondul a declarat că a lucrat cu Larry Fink, preşedintele gigantului de investiţii BlackRock, şi speră să obţină sprijinul fondurilor suverane de investiţii şi al altor investitori profesionişti.

De când a început să lucreze la fondul de investiţii, la începutul lunii martie, Forrest a declarat că a discutat planul cu o serie de lideri mondiali, inclusiv cu preşedintele SUA, Joe Biden, cu premierul britanic de atunci, Boris Johnson, şi cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

“Preşedintele Zelenski consideră că este o oportunitate de a înlocui complet vechile centrale pe cărbune şi nucleare cu energie verde complet nouă”, a declarat Forrest pentru BBC.

“Acel capital ar fi disponibil în momentul în care forţele ruse au fost îndepărtate de pe teritoriile Ucrainei”, a adăugat el.

Forrest şi-a făcut averea din boom-ul minier din Australia. El este fondatorul şi preşedintele executiv al gigantului de minereu de fier Fortescue Metals.

În ultimii ani, el şi-a îndreptat atenţia către tehnologia sustenabilă, cu iniţiative de decarbonizare a operaţiunilor sale miniere şi de a deveni un important producător de hidrogen verde.

În urma invaziei ruse în Ucraina, o mare parte din infrastructura ţării a fost distrusă sau deteriorată.

Recentele atacuri cu rachete au vizat reţeaua energetică a Ucrainei, inclusiv centralele de generare a energiei electrice.

În iulie, prim-ministrul ucrainean Denys Shmyhal a declarat că recuperarea ţării după război, care a provocat daune directe de 100 de miliarde de dolari la infrastructură, va costa 750 de miliarde de dolari.

Săptămâna aceasta, Rusia a respins apelurile internaţionale de a plăti pentru daunele de război pe care le-a provocat în Ucraina.

Acest lucru a avut loc după ce Adunarea Generală a ONU a adoptat o rezoluţie în care se afirmă că Rusia ar trebui să facă faţă consecinţelor acţiunilor sale, inclusiv să plătească despăgubiri.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/cladiridistruse-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/cladiridistruse-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Forrest şi soţia sa au alocat 500 de milioane de dolari pentru acest fond, despre care organizatorii acestuia spun că ar putea ajunge în cele din urmă la 100 de miliarde de dolari. The...