“Contracararea inflaţiei rămâne principala prioritate în materie de politică internă”, a declarat Jared Bernstein.

“Există multă incertitudine în prezent. Dar tendinţele sunt de câteva luni în sensul atenuării inflaţiei”, a subliniat Jared Bernstein.

În octombrie, rata inflaţiei raportată la nivel anual a fost de 7,7% în Statele Unite, în scădere de la 8,2% în septembrie.

Situaţia economică rămâne principala preocupare a cetăţenilor americani, conform celor mai recente sondaje de opinie. În urmă cu câteva luni, Administraţia Biden a obţinut aprobarea de către Congres a Legii privind Reducerea Inflaţiei. Legea prevede acţiuni pentru reducerea deficitului bugetar şi facilităţi în domeniul securităţii energetice şi atenuării efectelor modificărilor climatice.

Însă, în contextul în care Partidul Democrat probabil nu va mai avea majoritate în Camera Reprezentanţilor, preşedintelui Biden îi va fi foarte greu să adopte noi măsuri sociale şi economice în a doua jumătate a mandatului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/wall-street.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/wall-street-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Contracararea inflaţiei rămâne principala prioritate în materie de politică internă', a declarat Jared Bernstein. 'Există multă incertitudine în prezent. Dar tendinţele sunt de câteva luni în sensul atenuării inflaţiei', a subliniat Jared Bernstein. ...