Sportivilor din cele două ţări li s-a interzis anterior să participe la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, în martie, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, pentru care Belarus a fost o zonă de desfăşurare.

Suspendarea Rusiei a fost aprobată cu 64 de voturi pentru, 39 împotrivă şi 16 abţineri, în cadrul Adunării Generale extraordinare a IPC, care a avut loc miercuri la Berlin. Suspendarea CNP-ului din Belarus a trecut cu 54-45, cu 18 abţineri.

Ambele CNP-uri au fost suspendate pentru “incapacitatea lor de a se conforma obligaţiilor de membru conform Constituţiei IPC”.

“Din cauza suspendării lor, CNP Rusia şi CNP Belarus pierd toate drepturile şi privilegiile de membru al IPC, în conformitate cu Constituţia IPC”, a precizat IPC într-un comunicat.

“Atât CNP Rusia, cât şi CNP Belarus au acum dreptul de a face apel la această decizie.

“În cazul în care orice apel nu este acceptat, atunci doar Adunarea Generală poate revoca suspendarea. Următoarea Adunare Generală a IPC urmează să aibă loc în ultimul trimestru al anului 2023, într-un loc care urmează să fie confirmat.”

Preşedintele IPC, Andrew Parsons, a declarat că PNC-urilor din Rusia şi Belarus li s-a permis să se adreseze Adunării Generale şi să îşi prezinte cazul înainte de vot.

“Situaţia cu care se confruntă lumea sportului în acest moment este foarte încărcată şi complexă”, a declarat Parsons.

“Sper şi mă rog ca conflictul din Ucraina să se încheie cât mai curând posibil, ca pacea să fie asigurată şi să nu mai fie pierdute sau afectate alte vieţi nevinovate.”

Comitetul paralimpic rus a calificat decizia IPC drept nefondată.

“Comitetul Paralimpic Rus consideră că decizia de a suspenda toate drepturile de membru al RPC este ilegală, nefondată, lipsită de orice bază legală şi încalcă în mod grosolan întregul regulament al IPC”, a declarat comitetul într-o declaraţie.

“Între timp, IPC nu a furnizat nicio dovadă că RPC a încălcat cel puţin una dintre obligaţiile sale de membru în conformitate cu prevederile Constituţiei IPC. Toate acuzaţiile IPC în acest sens sunt absolut nefondate”.

Calificările pentru Jocurile de la Paris 2024 urmează să aibă loc pe parcursul anilor 2023 şi 2024.

Echipa rusă a fost, de asemenea, interzisă de la Jocurile Paralimpice de la Rio în 2016 din cauza dopajului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/torta-olimpica-silviu-matei.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/11/torta-olimpica-silviu-matei-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Sportivilor din cele două ţări li s-a interzis anterior să participe la Jocurile Paralimpice de iarnă de la Beijing 2022, în martie, din cauza invaziei Rusiei în Ucraina, pentru care Belarus a fost o zonă de...