Premierul Marii Britanii, Liz Truss, s-a întâlnit joi după-amiază, la reuniunea de la Praga a Comunităţii Politice Europene (CPE), cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pe care l-a catalogat drept un “prieten” cu care intenţionează să colaboreze pentru avansarea relaţiilor bilaterale.

Imaginea articolului Liz Truss îl consideră pe Emmanuel Macron

Liz Truss, declaraţie de dragoste pentru Emmanuel Macron: îl consideră un apropiat al Marii Britanii

Liz Truss a avut o întrevedere bilaterală cu Emmanuel Macron cu ocazia primei reuniuni a Comunităţii Politice Europene, o platformă informală la care participă statele membre ale Uniunii Europene şi 17 naţiuni partenere, inclusiv Marea Britanie.

Emmanuel Macron “este un prieten”, a declarat Liz Truss, conform agenţiei Reuters. În august, în cursul campaniei electorale pentru funcţia de lider al Partidului Conservator britanic, Liz Truss afirmase că urma să stabilească dacă Emmanuel Macron este “prieten sau duşman” al Marii Britanii.

“Colaborez foarte, foarte strâns cu preşedintele Macron şi cu Guvernul Franţei şi discutăm despre modalităţile în care Marea Britanie şi Franţa pot coopera mai mult pentru construirea de centrale nucleare şi pentru garantarea securităţii energetice în viitor. Am fost amândoi foarte clari: duşmanul este Vladimir Putin”, preşedintele Rusiei, a afirmat Liz Truss.

Marea Britanie are disensiuni majore cu Uniunea Europeană în privinţa aplicării prevederilor Acordului Brexit în provincia britanică Irlanda de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Premierul Marii Britanii, Liz Truss, s-a întâlnit joi după-amiază, la reuniunea de la Praga a Comunităţii Politice Europene (CPE), cu preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, pe care l-a catalogat drept un 'prieten' cu care intenţionează să colaboreze pentru avansarea relaţiilor bilaterale. ...