Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a realizat, vineri, sub coordonarea directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, acţiuni de control în 6 parcuri administrate de ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi Agrement Bucureşti), instituţie aparţinând Primăriei Capitalei.

S-a verificat modul în care sunt respectate prevederile legii în parcurile Tineretului, Carol I, Cişmigiu, Izvor, Circului şi Herăstrău.

„Singura diferenţă între a fi părinte şi a fi funcţionar public este că, în ultima dintre ipoteze, trebuie să fii părintele tuturor copiilor ce au nevoie de tine şi de munca pe care o desfăşori în folosul comunităţii. A te duce astăzi cu copilul în parc a devenit o acţiune de curaj. Pare că, alături de pacheţel, trebuie să îi iei celui mic şi, doamne fereşte, o trusă medicală. Amenda pe care astăzi suntem nevoiţi să o aplicăm Primăriei Generale reprezintă un strigăt al părinţilor adresat celor care au înlocuit acţiunea cu scuza. Mi-ar fi plăcut să pot face mai mult, dar pare că nici cei mici, nici noi nu putem determina o schimbare. Îmi cer eu scuze în numele celor care, spre deosebire de noi, se ascund în birouri. Vor inventa din nou scuze inutile cu iz politic, uitând probabil că a fi copil nu înseamnă asta”, a spus Paul Anghel, director general ANPC.

În urma controlului, au fost constatate nereguli de către comisarii CPCMB, în toate locaţiile verificate, motiv pentru care ALPAB a fost sancţionat cu amendă convenţională în valoare de 10.000 lei şi propunere de închidere a locurilor de joacă aferente celor şase parcuri pentru o perioadă cuprinsă între 6 şi 12 luni.

Abaterile constatate au fost: existenţa covorului anti-impact (tartan) depreciat, cu denivelări şi bucăţi lipsă, existenţa unor tobogane cu pantă de alunecare şi tubulatură metalică (interzise prin HG 435/2010). Tubulatura aferentă toboganelor prezenta o distanţă foarte mare între îmbinări. Sunt folosite echipamentele tehnice cu un grad de uzură ridicat, depreciate, rupte, cu bucăţi lipsă, cu urme masive de rugină, cu şuruburi fără protecţie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/10/parc.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/10/parc-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Municipiul Bucureşti (CPCMB) a realizat, vineri, sub coordonarea directorului general al Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Paul Anghel, acţiuni de control în 6 parcuri administrate de ALPAB (Administraţia Lacuri, Parcuri şi...