Pare a fi un fenomen misterios ce trimite cu gândul la un film SF, dar are o explicaţie logică: bioluminiscenţa, o reacţie chimică a unor organisme marine (dinoflagelate), ce produc o lumină unică: un albastru electric spectaculos.

 

Pe scurt, luciferina, combinată cu oxigenul produc o reacţie – o enzimă denumită luciferază – iar astfel, apare oxiluciferina, o energie degajată sub formă de lumină. Apoi, când se produc valuri, când trece o barcă sau cineva se plimbă cu picioarele prin apă, dinoflagelatele emit automat lumină.

 

Clipul de faţă arată experienţa unui turist ce-şi răsfaţă picioarele în apa Oceanului Atlanticului de Nord, mai exact în Cocoa Beach, Florida (SUA). Cu siguranţă, este un obiectiv pe lista celor care iubesc aventura.

 

Cel mai des, valurile albastre apar în Maldive, Puerto Rico şi Jamaica, însă bioluminişcenţa este prezentă în apele tuturor oceanelor.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bioluminiscenta.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bioluminiscenta-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Pare a fi un fenomen misterios ce trimite cu gândul la un film SF, dar are o explicaţie logică: bioluminiscenţa, o reacţie chimică a unor organisme marine (dinoflagelate), ce produc o lumină unică: un albastru electric...