Edward Iordănescu a declarat că obiectivul său este calificarea la turneul final al următorului Campionat European:

„Încrederea şi aşteptările sunt mari şi am argumente. În iunie nu ne-am arătat potenţialul maxim. Îmi doresc mai multă încredere, mai mult curaj şi devotament, mai multă ambiţie şi mai mult orgoliu.

Îmi doresc consolidarea unei echipe naţionale care să aibă şanse reale pentru calificarea la Campionatul European.”

Edward Iordănescu a explicat şi unele decizii legate de felul în care a făcut selecţia jucătorilor.

„Florin Niţă, probabil că după membrii familiei lui, cu mine a vorbit cel mai mult. Lumea vorbeşte în necunoştinţă de cauză, pentru că puţină lume ştie că el nu mai este nici măcar în procesul de pregătire cu echipa sa de club. Este un an de zile de când nu a mai evoluat pentru echipa de club. Cu toate acestea a participat la ultimele acţiuni ale echipei naţionale. Dar oricât îmi este de drag, e important să înţeleagă că trebuie să îşi rezolve situaţia la echipa de club, după care oricând are uşile deschise la echipa naţională.”

În ceea ce priveşte absenţa lui Maxim şi Mitriţă, selecţionerul a spus: „Pe lângă talent şi formă de moment, pentru mine, un criterou care a devenit fundamental în selecţie este că jucătorii care vin la echipa naţională trebuie să o facă cu toată convingerea, să nu aibă reţineri şi să pună tot ce au mai bun în slujba echipei naţionale. Din câte ştiţi, o serie de jucători au ales să îşi oprească activitatea la echipa naţională.”

Despre selecţionarea lui Florinel Coman, Iordănescu a afirmat: ”Coman poate ajuta România pentru european. E un jucător ce vine după o perioadă grea şi al cărui potenţial îl cunosc foarte bine. Este o mână întinsă din partea mea către Florinel Coman, iar aşteptarea mea este una mare. În cel mai scurt timp el să dea două mâini înapoi pentru echipa naţională. Are nevoie de acest impuls.”

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/7336356-mediafax-foto-adrian-piclisan.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/7336356-mediafax-foto-adrian-piclisan-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Edward Iordănescu a declarat că obiectivul său este calificarea la turneul final al următorului Campionat European: „Încrederea şi aşteptările sunt mari şi am argumente. În iunie nu ne-am arătat potenţialul maxim. Îmi doresc mai...