Principalele declaraţii ale lui Putin

În contradicţie cu discursul furios, ameninţător la adresa imaginatului inamic suprem – Occidentul, de Ziua Internaţională a Păcii, preşedintele rus Vladimir Putin este convins că regiunile ruseşti, populate de oameni de mai multe naţionalităţi, ar trebui să acorde mai multă atenţie problemelor legate de pacea civilă, conform declaraţiilor sale de marţi seara.

 

„Republicile voastre, în care locuiesc în mod tradiţional oameni de diferite naţionalităţi şi religii, ar trebui să accepte chestiunile legate de pacea civilă, stabilitate”, a declarat el participanţilor la o ceremonie care a marcat cea de-a 100-a aniversare a Republicii Adygea, a Republicii Kabardino-Balkaria şi a Republicii Karachay-Cherkessia. „Este foarte important în general, şi deosebit de important pentru teritoriile complicate, precum ale dumneavoastră”.

 

„Este important ca autorităţile regionale, forţele politice, uniunile religioase şi organizaţiile publice din republici să aibă o poziţie fermă şi principială şi să se angajeze într-un efort uriaş pentru a dezvolta tradiţii de bună vecinătate şi prietenie între oameni de diferite naţionalităţi”, a adăugat Putin

 

Reacţiile internaţionale la discursul virulent al lui Putin

  • Şi China reacţionează: „Părţile să se angajeze în dialog şi consultări”.
  • Ciucă: Am luat act cu îngrijorare de declaraţiile preşedintelui Putin. Continuăm să analizăm cu calm. 
  • Un consilier ucrainean spune că mobilizarea din Rusia, un „pas previzibil” şi „extrem de nepopular”.
  • Prima reacţie din Germania după discursul lui Putin: „mobilizarea este rea, o evoluţie greşită”. Şi un eurodeputat român reacţionează lanunţul lui Putin: „arată cât de mare este disperarea la Kremlin”.
  • Mobilizarea este un semn de slăbiciune, spune ambasadorul american în Ucraina. La rândul său, un ministru britanic crede că declaraţia lui Putin este o „escaladare îngrijorătoare” a războiului.
  • Nicu Popescu, ministru de Externe: „Republica Moldova condamnă ferm planul Rusiei de a anexa – prin aşa-zise referendumuri – regiunile ucrainene ocupate în prezent”.

Între timp, după discursul lui Putin, Serghei Shoigu, ministrul rus al Apărării spune că 300.000 de rezervişti vor fi recrutaţi în Rusia. „Rusia are o resursă uriaşă de mobilizare, aproape 25 de milioane de oameni, puţin mai mult de 1% sunt supuşi mobilizării parţiale”.

 

Mişcarea anti-război „Vesna” („Primăvară”) din Rusia face apel la proteste împotriva mobilizării. Mitingurile sunt anunţate pentru astăzi, ora 19.00, în centrul tuturor oraşelor ruseşti. 

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
Principalele declaraţii ale lui Putin În contradicţie cu discursul furios, ameninţător la adresa imaginatului inamic suprem - Occidentul, de Ziua Internaţională a Păcii, preşedintele rus ...