ANRE a demarat acţiuni de control inopinate la o serie de operatori de distribuţie a energiei electrice, în contextul în care tot mai mulţi clienţi finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică, anunţă instituţia.

ANRE verifică modul de îndeplinire a obligaţiei legale privind citirea indexului grupului de măsurare al clienţilor casnici la un interval de maximum 3 luni, în vederea emiterii facturilor de regularizare.

Companiile controlate sunt Distribuţie Energie Electrică România, Distribuţie Energie Oltenia, Delgaz Grid, E-Distribuţie Muntenia, E-Distribuţie Banat, E-Distribuţie Dobrogea.

Importanţa citirii indexului aparatului de măsură de către operatorul de distribuţie şi transmiterea acestuia furnizorului este esenţială întrucât furnizorul are obligaţia facturării cantităţilor reale de energie electrică consumate, pe baza acestui index.

ANRE a mai efectuat acţiuni de control, având aceeaşi tematică, aplicând operatorilor de distribuţie de energie electrică, pentru fapte săvârşite în perioada 01.05.2020-31.12.2021, sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 4.860.000 lei, după cum urmează: Distribuţie Energie Electrică România – 1.070.000 lei; Distribuţie Energie Oltenia – 590.000 lei; Delgaz Grid- 800.000 lei; E-Distribuţie Muntenia- 800.000 lei; E-Distribuţie Banat- 800.000 lei; E-Distribuţie Dobrogea – 800.000 lei.

În anul 2022 ANRE a primit un număr de 615 petiţii în legătură cu necitirea indexului aparatului de măsurare a energiei electrice de către operatorii de distribuţie a energiei electrice.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

 

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pnghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2019/06/pixel-1.pngrootstireaUncategorised
ANRE a demarat acţiuni de control inopinate la o serie de operatori de distribuţie a energiei electrice, în contextul în care tot mai mulţi clienţi finali se plâng de valorile mari ale facturilor de energie electrică, anunţă instituţia. ...