Ora 1:50 – Procuratura Generală Ucraineană: Războiul Rusiei a ucis cel puţin 390 de copii, iar 757 au fost răniţi din 24 februarie

Cel mai mare număr de victime a fost raportat în regiunea Doneţk, unde 395 de copii au fost ucişi sau răniţi. Procuratura Generală a raportat pe 18 septembrie că cifrele sunt de aşteptat să fie mai mari, deoarece acestea nu includ victime în teritoriile ocupate de ruşi şi zonele în care ostilităţile sunt încă în desfăşurare. 

 

Pentru prima dată, un exemplar T-90M dintre cele mai avansate tancuri de luptă ale armatei ruse a fost capturat de armata ucraineană, cel mai probabil în raionul Harkov. Acest tanc este acoperit cu Nakidka, un material absorbant şi termoizolant.

Nakidka este un material de camuflaj cu absorbţie de unde radar (RAM), reduce şansele de detectare în spectrele infraroşu, termic şi radar.

Tancul T-90 este varianta modernă a tancului sovietic T-72B şi prezintă multe caracteristici similare cu T-80U. Acesta foloseşte un tun principal 2A46 cu ţeava de 125 mm.

T-90 dispune de un motor performant şi un sistem de vedere pe timp de noapte bazat pe imagini termice.

Măsurile de protecţie includ blindajul reactiv Kontakt-5 ERA, sistem de avertizare la iluminarea laser, camuflaj Nakidka, un sistem EMT-7 de generare a pulsurilor electromagnetice pentru distrugerea minelor magnetice şi un sistem Ştora de bruiere a rachetelor antitanc cu infraroşii.

Fiecare tanc cântăreşte 46 de tone, are o lungime de 9,63 m, o lăţime de 3,78 m şi înălţime de 2,22 m.

Echipajul este alcătuit din trei membri- şoferul, tunarul şi comandantul.

Blindajul său este un amestec de oţel-compozit-reactiv APFSDS. Armamentul său principal constă din tunul 2A46M de 125 mm cu 43 de cartuşe, iar armamentul său secundar este compus din mitraliera Kord de 12,7 mm şi mitraliera PKMT de 7,62 mm.

A fost utilizat până acum în Războiul din Daghestan, Războiul Civil Sirian, Războiul în Donbas şi în Războiul din Nagorno-Karabah. A fost conceput de Kartsev-Venediktov şi produs de Uralvagonzavod. Fiecare exemplar costă 4,25 milioane de dolari.

Până azi au fost construite 8.500 de exemplare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/hepta-6652539.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/hepta-6652539-300x300.jpgrootstireaUncategorised
  Ora 1:50 - Procuratura Generală Ucraineană: Războiul Rusiei a ucis cel puţin 390 de copii, iar 757 au fost răniţi din 24 februarie Cel mai mare număr de victime...