UPDATE 08:00 Zelenski: Ruşii vor răspunde pentru atrocităţi precum naziştii

„Tortura a fost o practică răspândită în teritoriile ocupate. Asta au făcut naziştii. Asta fac ruşii. Şi vor răspunde în mod egal, atât pe câmpul de luptă, cât şi în sălile de judecată. Îi vom identifica pe toţi cei care au torturat, umilit, care au adus aceste atrocităţi din Rusia aici, pe pământul nostru ucrainean”, a declarat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski în mesajul video de seară de pe Telegram, vorbind despre atrocităţile comise de trupele moscovite în regiunea Harkov şi înmormântările în masă la Izium a civililor care au fost torturaţi, au murit de foame sau bombardaţi.

UPDATE 02:00 Rusia trimite deţinuţii din penitenciare să lupte în Ucraina

Un video controversat în care liderul grupului paramilitar Wagner, Yevgeny Prigozhin, ţine un discurs de înrolare într-o închisoare rusă.

Prigozhin este de părere că cei care nu vor să trimită condamnaţi la luptă ar trebui să-şi trimită propriii copii.

„Fie trimitem mercenari şi  deţinuţi, fie pe copiii tăi. Decideţi singuri”, a declarat Prigozhin.

Deţinuţii care se vor înrola au parte şi de beneficii: vor fi eliberaţi dacă vor servi şase luni alături de gruparea paramilitară Wagner.

UPDATE 00:00

Retragerea Rusiei din Harkov, nord-estul Ucrainei, a scos la iveală slăbiciuni cheie în aprovizionarea şi personalul forţelor armate ruse, susţin experţii militari.

„Nu ai idee cât de obosit sunt să salut pe cineva dimineaţa şi apoi trebuie să-i identific rămăşiţele mai târziu în aceeaşi zi”, s-ar fi plâns telefonic un ofiţer rus.

Rezumatul zilei

  • Ministerul rus al apărării a declarat că trupele sale au lansat rachete asupra poziţiilor ucrainene din mai multe părţi ale Ucrainei şi a acuzat Kievul că a efectuat bombardamente în apropierea centralei nucleare Zaporojie. Ucraina a negat bombardarea în apropierea întreprnderii.
  • Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski a dat asigurări că va face tot ce îi stă în putinţă pentru a aduce Rusia în faţa unui tribunal internaţional, ca să fie judecată pentru crime de război
  • Autorităţile ucrainene continuă exhumarea cadavrelor din cea mai mare groapă comună a secolului XXI

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bombe-rusi-ucraineni.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/bombe-rusi-ucraineni-300x300.jpgrootstireaUncategorised
UPDATE 08:00 Zelenski: Ruşii vor răspunde pentru atrocităţi precum naziştii „Tortura a fost o practică răspândită în teritoriile ocupate. Asta au făcut naziştii. Asta fac ruşii. Şi vor răspunde în mod egal, atât pe...