Putin a declarat: „Există oportunităţi bune de intensificare a cooperării în domeniul sportului în perspectiva organizării unor evenimente sportive majore sub auspiciile OCS. Pentru a face acest lucru, ne-am putea gândi la crearea unei asociaţii de organizaţii sportive sub egida asociaţiei noastre.”

Într-un discurs rostit vineri, în cadrul unui summit al ţărilor din OCS la Samarkand, Uzbekistan, Putin a precizat că doreşte ca grupul, care include cele mai populate două ţări din lume – China şi India – să devină o contrapondere globală semnificativă faţă de Occidentul condus de americani, care a întors spatele Rusiei din cauza invaziei acesteia în Ucraina.

Un scandal de dopaj rusesc, care a implicat dezvăluiri despre un sistem susţinut de stat în multe sporturi, după Jocurile Olimpice de iarnă din 2014 de la Soci, a dus la restricţionarea severă a sportivilor ruşi la Jocurile Olimpice ulterioare. Celor care au concurat li s-a permis să o facă doar sub un steag neutru.

Cu toate acestea, China a găzduit atât o olimpiadă de vară, cât şi una de iarnă din 2008, deşi ambele au fost, într-o oarecare măsură, umbrite de războiul sau de pregătirea pentru război dintre Rusia şi fostele republici sovietice: Georgia în 2008 şi Ucraina în 2022.

Preşedintele Belarusului, Alexander Lukaşenko, un aliat apropiat al lui Putin, a cărui ţară este observator în cadrul OCS, a declarat la summit:

„Sugerăm posibilitatea de a organiza un complex de competiţii sportive în cadrul OCS: evenimente de vară în 2024, de iarnă în 2026.”

Aceste date coincid în linii mari cu cele ale Jocurilor Olimpice de vară de la Paris din 2024 şi ale Jocurilor Olimpice de iarnă de la Milano-Cortina din 2026 – ambele organizate în Europa de Vest.

OCS este un bloc de securitate înfiinţat în 2001. Acesta cuprinde China, Rusia, India, Pakistan şi patru state post-sovietice din Asia Centrală şi este în curs de admitere a Iranului, un alt stat aflat în conflict cu Occidentul.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/putin-vladivostok-1.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/putin-vladivostok-1-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Putin a declarat: „Există oportunităţi bune de intensificare a cooperării în domeniul sportului în perspectiva organizării unor evenimente sportive majore sub auspiciile OCS. Pentru a face acest lucru, ne-am putea gândi la crearea unei asociaţii de...