Manifesto este al cincilea concept Dacia, iar din serie este primul care nu anunţă un model de serie ci o idee. În trecut Dacia a mai prezentat concepte de Logan MCV, Pick-up, Duster, Bigster sau Spring, care s-au materializat sau se vor materializa în maşini de serie.

Manifesto a fost desenat pentru a redefini esenţialul – în acest caz, este un automobil de teren care nu are nici uşi, parbriz sau lunetă, în locul hayon-ului, partea din spate a vehiculului este ocupată de o suprafaţă plată, adaptată ca spaţiu de lucru numeroaselor activităţi care se pot desfăşura în aer liber.

“Nouă, celor de la Dacia, ne plac lucrurile concrete. Atunci când dezvoltăm şi explorăm noi idei, simţim nevoia de a merge dincolo de simulările 3D pentru a vedea cum arată lucrurile în realitate. Astfel, înainte de a fi un obiect de design, conceptul Manidesto materializează viziunea noastră şi reuneşte numeroase inovaţii, a căror integrare este uneori dusă la extrem, dar care sunt accesibile pentru client. Unele dintre acestea se vor regăsi pe viitoarele modele Dacia”, explică David Durand, Director de Design Dacia

Spre exemplu, Manifesto dispune de soluţia “Bring your Own Device” şi permite integrarea unui smartphone în planşa de bord, oferindu-le astfel ocupanţilor o soluţie de conectare simplă, performantă şi economică – soluţie deja regăsită pe modelele Logan şi Sandero. O altă inovaţie care se va regăsi pe viitoarele modele Dacia. Este vorba de YouClip, un sistem care permite fixarea unor accesorii.

Manifesto dispune de o transmisie integrală, de o gardă la sol generoasă, susţinută de anvelope de mari dimensiuni, precum şi de o caroserie adaptată pentru incursiunile pe traseele cele mai dificile. Interiorul poate fi spălat fără cea mai mică problemă cu un simplu furtun cu apă. Husele amovibile ale scaunelor se pot transforma în saci de dormit în numai câteva secunde.

Plafonul permite transportul unor obiecte de forme şi dimensiuni din cele mai diverse, datorită sistemului de fixare modulabil şi amovibil care oferă numeroase configuraţii pentru ancorarea încărcăturii.

Principalele elemente din plastic ale caroseriei au un conţinut important de material reciclat. Denumit Starkle, acesta este obţinut din transformarea polipropilenei.

Interiorul se remarcă prin utilizarea unor elemente naturale, precum lemnul de plută, folosit la planşa de bord. La fel ca în cazul modelelor de serie recente, Manifesto nu dispune de ornamente cromate.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/daci-manifesto.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/09/daci-manifesto-300x282.jpgrootstireaUncategorised
Manifesto este al cincilea concept Dacia, iar din serie este primul care nu anunţă un model de serie ci o idee. În trecut Dacia a mai prezentat concepte de Logan MCV, Pick-up, Duster, Bigster sau Spring,...