Tehnologia va alerta până la 85% din populaţie, au transmis reprezentanţii guvernamentali.

Mesajele vor fi trimise automat oricărui smartphone care este pornit, deşi este posibil să se renunţe la ele prin modificarea unei setări a telefonului mobil.

În acest an, au avut loc teste de alertă în Reading şi East Suffolk.

O campanie de publicitate guvernamentală va începe în septembrie, iar fiecare telefon din Anglia, Scoţia şi Ţara Galilor va primi un „mesaj de bun venit” în octombrie.

În cele din urmă, sistemul va acoperi întregul teritoriu al Regatului Unit, transmite Guvernul.

Guvernul spune că alertele, care vor avea aspect şi sunet diferite de cele ale mesajelor standard, vor fi capabile să ofere avertismente foarte localizate: inundaţii, incendii, vreme extremă, urgenţe de sănătate publică.

Atacurile teroriste ar putea fi, de asemenea, adăugate pe lista scenariilor potenţiale de declanşare a unui mesaj.

Oficialii nu au vrut să discute despre aranjamentele pentru avertizarea populaţiei în cazul unui atac militar sau nuclear iminent asupra ţării.

Se estimează că aproximativ 85% din populaţie are un smartphone capabil să primească mesajele.

Guvernul nu dispune de statistici privind numărul de dispozitive mobile 2G şi 3G mai vechi aflate în uz şi subliniază că nu păstrează o listă cu toţi utilizatorii de telefoane.

Sistemul funcţionează prin trimiterea unui mesaj şi a unui ton de avertizare distinctiv către telefoanele mobile direct prin intermediul turnurilor de telefonie mobilă, mai degrabă decât prin accesarea unei liste de numere de telefonie mobilă.

O alertă poate fi trimisă la un singur turn, ceea ce înseamnă că oricine se află în apropiere poate recepţiona alerta, chiar şi, de exemplu, atunci când călătoreşte prin zonă.

Guvernul se va baza pe expertiza agenţiilor specializate, cum ar fi Met Office sau Agenţia de Mediu, pentru a decide când să declanşeze alertele.

Mesajele pot fi trimise doar de către serviciile de urgenţă sau de către guvern. Orice persoană care se teme că o alertă nu este autentică poate verifica pe site-ul guvernului www.gov.uk/alerts, unde vor fi listate toate mesajele.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media – ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/testare-ro-alert.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/testare-ro-alert-300x300.jpgrootstireaUncategorised
Tehnologia va alerta până la 85% din populaţie, au transmis reprezentanţii guvernamentali. Mesajele vor fi trimise automat oricărui smartphone care este pornit, deşi este posibil să se renunţe la ele prin modificarea unei setări...