“Preşedintele Biden este într-o poziţie incomodă după percheziţiile FBI la reşedinţa fostului preşedinte Trump din Mar-a-Lago, confruntându-se cu o sarcină delicată în gestionarea situaţiei, în timp ce pare să arate constant că evită interferenţele politice asupra Departamentului Justiţiei”, notează publicaţia The Hill.

Numeroşi politicieni republicani, inclusiv fostul vicepreşedinte Mike Pence, au criticat descinderea FBI la reşedinţa lui Trump.

Casa Albă susţine că preşedintele Biden a aflat “din relatările publice” despre percheziţii.

“Împărtăşesc preocuparea profundă a milioane de americani privind percheziţia fără precedent efectuată la reşedinţa personală a preşedintelui Trump. Niciun alt fost preşedinte al Statelor Unite nu a fost vizat vreodată de o descindere în locuinţa personală, în întreaga istorie americană. După ani în care agenţi FBI au fost depistaţi acţionând cu motivaţii politice în timpul mandatului Administraţiei noastre, trebuie abordată aparenta continuare a partizanatului politic la Departamentul Justiţiei. Acţiunea de ieri subminează încrederea publică în sistemul nostru judiciar, iar procurorul general Merrick Garland trebuie să le ofere explicaţii complete cetăţenilor americani despre această acţiune şi trebuie să facă imediat acest lucru”, a declarat Mike Pence.

Conform unor surse judiciare citate de cotidianul The New York Times, agenţii FBI au căutat documente prezidenţiale în reşedinţa lui Donald Trump. Investigaţia este separată de cea privind violenţele produse la sediul Congresului pe 6 ianuarie 2021.

Agenţi ai Biroului Federal de Investigaţii (FBI) au descins luni la reşedinţa fostului preşedinte american Donald Trump din Mar-a-Lago, în statul american Florida, ancheta vizând deţinerea ilegală de documente clasificate. “După ce am colaborat şi am cooperat cu agenţiile guvernamentale relevante, acest raid neanunţat în casa mea nu era necesar şi nici adecvat. Acestea sunt vremuri întunecate pentru naţiunea noastră, în condiţiile în care frumoasa mea casă din Mar-A-Lago, în Palm Beach, Florida, este în prezent asediată, vizată de un raid şi ocupată de un grup mare de agenţi FBI. Nu i s-a mai întâmplat aşa ceva până acum vreunui preşedinte al Statelor Unite”, a declarat Donald Trump.

Acţiunea marchează o escaladare dramatică în monitorizarea lui Donald Trump de către autorităţi şi intervine în contextul în care se pregăteşte pentru a candida din nou pentru funcţia de preşedinte. Sute de susţinători ai lui Donald Trump s-au adunat după percheziţie în faţa reşedinţei din Mar-A-Lago, conform postului NBC Miami.

Departamentul Justiţiei de la Washington anchetează de la începutul anului prezenţa unor documente clasificate în cutii recuperate din reşedinţa de la Mar-a-Lago de Administraţia Arhivelor Naţionale. Legislaţia federală din SUA interzice depozitarea de documente clasificate în locuri neautorizate, dar Donald Trump ar putea pretinde în instanţă că, în calitatea de preşedinte, el deţinea în momentul preluării documentelor autoritatea absolută pentru declasificare.

Donald Trump este vizat şi de o investigaţie federală separată, referitoare la eforturile de a evita validarea rezultatelor scrutinului prezidenţial din 2020 şi la violenţele produse la Capitoliu pe 6 ianuarie 2021.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa [email protected]

http://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/profimedia-0530504617.jpghttp://stiri-zilnic.com/wp-content/uploads/2022/08/profimedia-0530504617-300x300.jpgrootstireaUncategorised
'Preşedintele Biden este într-o poziţie incomodă după percheziţiile FBI la reşedinţa fostului preşedinte Trump din Mar-a-Lago, confruntându-se cu o sarcină delicată în gestionarea situaţiei, în timp ce pare să arate constant că evită interferenţele politice asupra...